In ce an s-a nascut Jackie Chan?

Jackie Chan s-a nascut in anul 1954, are actulamente 67 de ani.

Biografia lui Jackie Chan

Veritabila icoana kung-fu, Jackie Chan a stiut sa isi depaseasca limitele in privinta artelor martiale, combinandu-le cu cea de-a saptea arta, filmul. Scenarist, cantaret sau producator, Jackie Chan este un cameleon cu talente nenumarate. Da dovada de o mare generozitate participand la numeroase acte de caritate.

Nascut pe data de 7 aprilie 1954 la Victoria Peak, fosta colonie din Hong-Kong, Jackie Chan intra, la varsta de 7 ani, in Academia de teatru de la Beijing. Invata aici bazele kung-fu si se dovedeste rapid a fi un elev iesit din comun. Primii pasi in cinema au loc in mod natural ca si cascador si ca si figurant. Isi realizeaza unul din visele din copilarie jucand alaturi de Bruce Lee in Fist of Furry, in 1972. Devine rapid cunoscut si apreciat. Alaturi de actori cunoscuti precum Lo Wei, Jackie Chan isi face jocul de actor sa evolueze spre un stil care combina umorul si cascadorii din ce in ce mai impresionante si personale.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Bebe Rexha

Devenit o veritabila legenda in Asia, incearca sa cucereasca piata americana, dualitate simbolizata cu ajutorul filmului Double Dragon, in care interpreteaza rolul unor gemeni care isi impart fotele occidentale si asiatice. Blockbusterul Rush Hour ii permite sa devina si mai cunoscut si sa cucereasca publicul american.
Urmeaza o multime de filme de succes precum The Smocking sau Shanghai Kid. Avem placerea de a-i auzi vocea in unele filme de animatie precum Kung Fu Panda in care dubleaza vocea maimutei, sa ii admiram interpretarea intr-un remake al filmului Karate Kid sau sa il auzim cantand in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice din 2008.

In ceea ce priveste viata personala, Jackie Chan este casatorit cu actrita Lin Feng-Jiao si au impreuna un fiu, Jaycee Chan, in egala masura cantaret si actor. Oare va deveni la fel de faimos?

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More