In ce an s-a nascut Emmanuel Macron?

Emmanuel Macron, presedintele Frantei, s-a nascut in anul 1977, in 21.12. S-a nascut la Amiens si este fiul unui cuplu de medici. Tatal sau este neurolog, mama sa este medic pediatru, ambii sunt profesori la CHU din Amiens. Are un frate si o sora si si-a petrecut o mare parte din copilarie la bunica sa pe care o adora, directoare de liceu.

Emmanuel Macron este un elev eminent – este laureat al Concursului general de franceza la varsta de 16 ani – este in egala masura pasionat de muzica. In clasa terminala ajunge la liceul Henry IV din Paris. Urmeaza apoi cursurile universitare la Nanterre. In 1999 este asistentul filozofului Paul Ricoeur si participa la redactarea uneia din ultimele sale opere, La mémoire, l’histoire, l’oubli, publicata in anul 2000.

In 2002 este din ce in ce mai interesat de functiile publice si intra la ENA (Scoala Nationala de Administratie din Franta) pe care o absolva in 2004. Isi incepe cariera in Inspectoratul Finantelor dupa care devine inspector adjunct in aprilie 2004 si inspector de finante in octombrie 2005. In 2008, banca Rothschild il angajeaza la varsta de 30 de ani. Ascensiunea sa in sanul banciii este fulguranta, devine asociat in decembrie 2010.

Asemanatoare

In ce an s-a nascut Tiesto?

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Rita Ora

In mai 2012, accepta propunerea facuta de François Hollande, aceea de deveni secretarul general al presedintelui. Pe data de 26 august 2014 este numit Ministru al Economiei si pe data de 30 august 2016 isi anunta demisia din Guvern. Cateva saptamani mai tarziu, pe data de 16 noiembrie isi anunta in mod oficial candidatura la alegerile prezidentile din 2017. Pe data de 7 mai 2017 este ales presedinte, cu peste 66% din voturi si devine cel mai tanar presedinte pe care l-a avut Franta vreodata.

Este casatorit din 2007 cu Brigitte Trogneux, profesoara de franceza. Sotia sa are trei copii nascuti dintr-o casatorie anterioara.

Sursa: https://www.gala.fr/stars_et_gotha/emmanuel_macron

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More