In ce an s-a nascut Elon Musk

Elon Musk s-a nascut pe data de 25 iunie 1971 in Pretoria (Africa de Sud) si este un inginer, antreprenor, presedinte de companie si un miliardar sud-african, naturalizat canadian in anul 1988, dupa care american in anul 2002. Este presedintele/directorul general al societatii SpaceX si directorul general al societatii Tesla, dupa ce a fost presedintele consiliului de administratie al SolarCity si Tesla.

Cine este Elon Musk?

Este in egala masura fondatorul The Boring Company, o societate care se ocupa cu constructia de tuneluri si al Neuralink, o societate de neurotehnologie. A facut din Tesla, incepand cu anul 2000, o companie cunoscuta marelui public, pasionat de masini electrice.

Este fondatorul SpaceX si co-fondatorul Zip2 si a fost fondatorul precum si unul din principalii conducatori ai X.com care, in cele din urma a fuzionat cu Confinity si a primit numele de PayPal.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Pierce Brosnan

In afara de numeroasele activitati comerciale, Elon Musk a propus in 2013 un proiect de transport de mare viteza cunoscut sub numele de Hyperloop si un avion cu reactie supersonica cu o aterizare si decolare verticale, cu propulsie electrica.

Elon Musk a declarat ca obiectivele declarate pentru SolarCity, Tesla si SpaceX se invart in jurul viziunii sale de a schimba lumea si umanitatea. Scopurile sale includ dorinta de a reduce incalzirea climatica prin productia si consumul de energie durabila si reducerea riscului de extinctie a rasei umane. Intentia sa este aceea de a crea o viata multi-planetara prin stabilirea unei colonii umane pe Marte. SpaceX devine astfel in 2020 prima organizatie privata din lume care trimite astronauti in spatiu.

In august 2020, averea lui Elon Musk ajunge la 100 de miliarde de dolari datorita actiunilor Tesla care nu au incetat sa creasca in ultima perioada. In ianuarie 2021 devine cea mai bogata personalitate din lume, pentru o perioada scurta de timp insa, inainte de a fi detronat de Jeff Bezos. Acum ocupa locul 3 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 175 de miliarde de dolari in octombrie 2021.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Antonio Banderas

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More