In ce an s-a nascut Dua Lipa

Dua Lipa este o cantareata nascuta la Londra in anul 1995.

Inca din copilarie, Dua Lipa a fost implicata in muzica in mod direct datorita tatalui sau muzician. Asculta foarte mult Bob Dylan, The Police si Stereophonics. Ceea ce i-a schimbat viata a fost primul album pe care l-a primit cadou, al lui Nelly Furtado, pe care l-a ascultat la nesfarsit si care a inspirat-o. Destiny’s Child si Pink au avut, de asemenea, o mare influenta asupra ei.

Dua Lipa a incercat sa intre in corul scolii sale, dar nu a reusit. A optat apoi pentru o scoala de teatru, Young Theatre School, care i-a sporit increderea in sine.

La varsta de 13 ani, parintii ei s-au mutat in Kosovo. Ea a ramas acolo timp de doi ani, inainte de a se muta inapoi la Londra. Acolo a locuit cu niste prieteni, hotarata sa isi construiasca o cariera muzicala in Marea Britanie.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Bebe Rexha

Pentru a se intretine, a practicat modeling si a devenit hostess, o lume care i-a inspirat compozitiile. De asemenea, a profitat de joburile ei ciudate pentru a vorbi despre copertele pe care le-a postat pe YouTube. La 17 ani, a publicat prima ei melodie pe SoundCloud.

Anul 2015 schimba totul pentru Dua Lipa. Ea a fost luata sub aripa managerul Lanei Del Rey si a inceput sa lucreze la primul ei album. A semnat cu casa de discuri Warner Bros. Records.

Piesa ei de debut dark pop, „New Love”, a fost produsa de Emile Haynie, producatorul Lanei Del Rey, si a fost lansata in august 2015. Videoclipul a fost apoi regizat de un prieten fotograf. Piesa a primit multa atentie si a fost chiar postata pe Facebook de contul Maroon 5.

Dupa aceasta prima piesa, Dua Lipa ne ofera „Be The One” in octombrie 2015, care ajunge pe locul 1 in Belgia si pe locul 9 in Germania. Si aici a apelat la prietena ei Nicole pentru videoclip. In mod ironic, este singurul cantec de pe viitorul sau album pe care nu l-a scris ea insa ii permite sa se distanteze de comparatiile cu Lana Del Rey.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Will Smith

Sursa: https://www.nrj.fr/artistes/dua-lipa/biographie

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More