In ce an s-a nascut Dan Balan

Dan Balan s-a nascut in anul 19879.

Dan Balan s-a facut remarcat in lumea muzicala alaturi de partenerul sau Petru Jelihovschi prin formarea grupului O-Zone in 1999, in special cu piesa „Dragostea din tei”.

Grupul s-a destramat in 2004, iar Dan Balan a revenit in 2007 cu un sound complet diferit, cu alter ego-ul sau, Crazy Loop.

Dan Balan s-a nascut la 6 februarie 1979 in Chisinau, Republica Moldova. Si-a petrecut copilaria alaturi de parinti si de sora sa pana in 1995, cand s-a mutat la Tel Aviv din cauza sarcinilor de ambasador ale tatalui sau.

Dan Balan si-a descoperit pasiunea pentru muzica si pentru muzica rock odata cu achizitionarea primei sale chitare in 1992 si de atunci nu s-a despartit de ea.

Dan Balan s-a bucurat de primul succes national in 1994, cand a compus un cantec pentru emisiunea de televiziune a mamei sale.

Din acel moment, a continuat sa compuna cantece noi.

Asemanatoare

In ce an s-a nascut Rag’n’Bone Man

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Elon Musk

In timp ce parintii sai isi doreau ca el sa urmeze o cariera in drept, Dan Balan a ales muzica. In trupa sa, Inferialis, Dan Balan a cantat la claviatura si a compus muzica gothic metal.

Inferialis nu a lansat niciun album, dar a avut succes in underground-ul moldovenesc.

In 1999, cariera lui Dan Balan a luat o noua directie, dupa perioada de gothic metal, a format impreuna cu Petru Jelihovschi trupa de dance O-Zone.

Liderul, compozitorul si compozitorul Dan Balan a produs trei albume intre 1999 si 2004. „DiscOzone” ramane cel mai bine vandut album al celor doi moldoveni. Albumul a ajuns pe locul 1 in sase tari si s-a vandut in peste 2,5 milioane de exemplare in intreaga lume. Dan Balan a devenit celebru cu piesa „Dragostea din tei”.

Dar in 2004, Dan Balan a decis sa se intoarca la propria muzica si la rock. A oprit aventura din O-Zone.
In luna decembrie, Dan Balan a lansat un album intitulat „The power of the shower”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut J Balvin

In 2010, a lansat piesa „Chica Bomb”, cu un ritm electro, despre o tanara deranjata de caldura excesiva.

Sursa: https://www.nrj.fr/artistes/dan-balan/biographie

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More