In ce an s-a nascut Central Cee?

Central Cee s-a nascut in 1998, la 4 iunie, in Regatul Unit.

Pe numele real Oakley Neil H T Caesar-Su, Central Cee s-a nascut la 4 iunie 1998 in Sherperd’s Bush, Londra. Nascut intr-o familie multiculturala, Central Cee este de origine guyanese, chineza, irlandeza si africana. A crescut intr-un mediu familial muzical. Copilaria sa a fost colorata de dancehall, reggae si hip-hop. Stiluri muzicale pe care tatal sau l-a facut sa le indrageasca foarte mult. Tanar relativ discret, Central Cee l-a cunoscut pe rapperul Digga D in timpul anilor de scoala. In timp ce facea munci marunte ca vanzator intr-un magazin de incaltaminte, a lucrat la primele sale compozitii muzicale.

In 2015, Central Cee a adoptat pseudonimul sub care este cunoscut astazi. Initial, acesta a fost ortografiat Central C. In acelasi an, a lansat „StreetHeat Freestyle” si „Ain’t On Nuttin Remix”. Aceasta din urma melodie marcheaza colaborarea sa cu artistii Bonkaz si J Hus. In cursul anului 2016, a luat parte la un proiect de colaborare pentru a remixa „Spirt Bomb”. Atunci a lucrat alaturi de Trims, Capo Lee, Drifter si AJ Tracey, pentru a numi doar cativa dintre ei. Aceste diverse proiecte l-au convins sa persevereze si sa isi continue cariera muzicala. Drept urmare, a scos primul sau album EP in 2017. Acesta a fost intitulat in mod sobru „17”. Doi ani mai tarziu, Central Cee a semnat „Back2Back” cu Kairo Keyz, urmat de „Next Up?”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Jackie Chan?

Central Cee isi asuma noi proiecte muzicale

La inceputul anilor 2020, reputatia lui Central Cee Cee era in crestere. La sfatul managerului sau YBeez, a trecut de la hip-hop la drill. Aceasta schimbare a fost evidenta in urmatoarele trei single-uri ale sale: „Day In The Life”, „In My Dream” si „Loading”. In 2021, a lansat mixtape-ul „Wild West”. Aceasta a fost insotita de alte melodii aclamate, precum „Commitment Issues”, „Little Bit Of This” si „Daily Puppy”. De asemenea, a lucrat alaturi de Blanco la „The Great Escape” si a colaborat cu Fredo si Stay Flee Get Lizzy la „Meant To Be”. Printre alte featuring-uri ale sale se numara „Polémique” cu Freeze Corleone si „Bab Habits” cu Ed Sheeran („Bam Bam”) si Tion Wayne.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Camila Cabello

2022: anul confirmarii pentru Central Cee?

Dupa aparitia sa in emisiunea „Startn Up”, cu o piesa a grupului hip-hop OhGeesy, anul 2022 a confirmat ambitiile lui Central Cee si i-a stabilit statutul la scara internationala. Rapperita a lansat nu mai putin de 5 single-uri, intitulate respectiv „Retail Therapy”, „Cold Shoulder”, „Khabib”, „Doja” si „LA Leakers (Freestyle)”. De asemenea, a lansat o noua caseta mixta intitulata „23”. Tot in 2022, Central Cee a lansat piesa „Straight Back to It”, fara a uita de „Eurovision”. Eurovision” i-a oferit ocazia de a lucra cu mai multi artisti, printre care Morad, Rondodasosa, A2 Anti, Baby Gang si Ashe 22.

In 2023, Central Cee si-a continuat ascensiunea fulminanta. Ca la un semn, rapperul britanic si-a unit fortele cu Jung Kook si The Kid Laroi. In ajunul iernii, cei trei artisti livreaza un hit care are toate ingredientele pentru a marca sfarsitul anului. Cu „Too Much”, Central Cee, Jung Kook si The Kid Laroi si-au combinat talentele respective pentru a deveni unul dintre cei mai ascultati artisti de pe Spotify. Pe YouTube, clipul a adunat aproape 20 de milioane de vizualizari in doar doua saptamani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Miley Cyrus

 

 

Sursa: https://www.nrj.fr/artistes/central-cee/biographie

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More