In ce an s-a nascut Barack Obama

Barack Obama s-a nascut in anul 1961, la Honolulu. Tatal sau este economist si un om politic originar din Kenya si, mama sa, este studenta americana de origine irlandeza. In anul 1963, tatal lui Obama pleaca spre Statele Unite ale Americii pentru a studia economia la Universitatea Harvard lasandu-si astfel familia in urma, la mii de kilometri distanta.

Anul urmator, parintii lui Barack Obama se despart dupa 4 ani de casnicie. Shirley Obama decide sa se recasatoreasca dupa o perioada cu un tanar din Indonezia si familia se muta astfel la Jakarta. La 10 ani, mama il trimite pe tanarul Barack sa locuiasca in Honolulu la bunicii materni pentru a-si continua studiile. Dupa absolvirea liceului, Barack Obama isi continua studiile la Colegiul occidental din Los Angeles, California. Este admis mai apoi la Universitatea Columbia din New York, pe care o absolva in 1983, specializarea Stiinte Politice, relatii internationale.

Asemanatoare

In ce an s-a nascut Rag’n’Bone Man

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Loreen?

Lucreaza intai ca si analist financiar inainte de a abadona totul si de a deveni, incepand cu anul 1985, organizator comunitar in cartierul defavorizat Bronzeville. Timp de doi ani ajuta rezidentii sa isi apere drepturile si militeaza pentru apararea intereselor oamenilor de culoare. In paralel, lupta impotriva delicventei juvenile.

In anul 1987 este acceptat la Universitatea Harvard, la Facultatea de Drept, pe care o absolva trei ani mai tarziu si devine primul barbat afro-american ales redactor sef la prestigioasa Harvard Law Review. Accepta un post de profesor de drept la Universitatea din Chicago, meserie pe care o exercita pana in anul 2004.
In 1992 se casatoreste cu Michelle Robinson, avocata de renume, o figura influenta in cadrul Partidului Democrat local. In noiembrie 2008 este ales presedinte, reuseste sa il invinga pe adversarul sau John McCain. Devine astfel primul presedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Bebe Rexha

Sursa: https://www.gala.fr/stars_et_gotha/barack_obama

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More