In ce an s-a nascut Antonio Banderas

Antonio Banderas s-a nascut in anul 1960, la Malaga. José Antonio Dominguez Banderas s-a nascut la 10 august 1960, la Malaga. Pasionat de fotbal, el visa sa devina fotbalist profesionist. Din nefericire, la varsta de 14 ani, si-a rupt piciorul si cariera de jucator a fost intrerupta. Apoi s-a orientat spre actorie.

A inceput sa studieze la scoala de teatru din Malaga, inainte de a se alatura Teatrului National Spaniol la varsta de 21 de ani. Cel mai tanar membru al trupei, a fost remarcat rapid de Pedro Almodovar, care i-a oferit primul sau rol in Labirintul pasiunilor (1982). Acesta a fost inceputul unei colaborari fructuoase, actorul si regizorul realizand impreuna numeroase filme: Matador, Femei in pragul unei crize de nervi, Tie me up. Antonio Banderas a devenit rapid o vedeta in Spania, iar faima sa s-a raspandit dincolo de granitele europene. Hollywood-ul si o anume Madonna i-au facut ochi dulci si a facut un film cu ea in In Bed with Madonna (1991).

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Charlize Theron

In anul urmator s-a mutat la Hollywood pentru a-si lansa cariera americana. Dar s-a confruntat cu un obstacol: nu vorbea engleza. Nu conteaza, a jucat in Mambo Kings (1992) si si-a invatat replicile fonetic! La scurt timp dupa aceea, a stapanit din ce in ce mai bine limba si a jucat in mai multe filme: Philadelphia (1993), Interview with a Vampire (1994). Apoi a obtinut primul sau rol important in America cu Desperado (1995), care i-a permis sa devina cunoscut publicului. Si-a consolidat aceasta recunoastere cu rolul din Evita (1996).

Dupa ce a devenit un actor de incredere, a continuat sa filmeze o serie de filme si a devenit Zorro in The Mask of Zorro (1998). In urma succesului filmului, a fost realizat un sequel: The Legend of Zorro (2005), in care Antonio Banderas a preluat pelerina celebrului razbunator mascat. Din nefericire, in anii urmatori, a cunoscut mai multe esecuri cu The 13th Warrior, Original Sin, Femme Fatale si Ballistic. Dar si-a regasit drumul spre succes dublandu-l pe Puss in Shrek 2 (2004) si in celelalte secvente ale acestuia. Din acel moment, nu a mai parasit scena, lucrand pentru Woody Allen (You’ll meet a dark and handsome stranger), Pedro Almodovar (La piel que habito, Les amants passagers), Bille August (Versace), Brian Goodman (Black Butterfly).

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Selena Gomez

Antonio Banderas s-a casatorit pentru prima data, in 1987, cu actrita spaniola Ana Leza. Dar cativa ani mai tarziu s-a indragostit de Melanie Griffith, pe platoul de filmare al filmului Two Much (1995). Cuplul s-a separat si a divortat in aprilie 1996, iar in luna mai a aceluiasi an s-a casatorit cu Melanie Griffith. La 24 septembrie 1996, s-a nascut fiica lor, Stella Del Carmen. Insa, dupa mai multi ani de iubire, ei isi anunta separarea in iunie 2014 si divortul in decembrie 2015. De atunci, el se vede cu Nicole Kimpel, o analista financiara olandeza, pe care a cunoscut-o in mai 2014 la Cannes.

Sursa: https://www.voici.fr/bios-people/antonio-banderas

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More