In ce an s-a nascut Angelina Jolie

Angelina Jolie s-a nascut pe data de 4 iunie 1975.

Cine este Angelina Jolie?

Fiica actorului John Voight si a lui Marcheline Bertrand, Angelina Jolie se naste pe data de 4 iunie 1975, la doi ani distanta dupa fratele sau James. Parintii sai divorteaza in 1976 si, de atunci, mama va creste de una singura cei doi copii.

Nascuta intr-o familie de comedieni, vocatia sa se manifesta inca de la o varsta frageda. La 11 ani Angelina Jolie se inscrie la Lee Straseberg Theatre. Insa, la 14 ani decide sa abandoneze cursurile de teatru si incepe o perioada dificila pentru actrita. Adolescenta rebela, se imbraca in negru, adopta stilul punk si incepe sa se automutileze. La varsta de 16 ani se lanseaza ca manechin si apare in numeroase clipuri video.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Tiesto?

In cele din urma Angelina Jolie decide sa isi reia studiile si reuseste sa absolve. Primii pasi in cinema ii face in filmul Glass Shadow (1993) care, din nefericire, este un esec. Dupa ce joaca in mai multe filme care nu se bucura de succes, Angelina Jolie se alatura distributiei filmului George Wallace (1997). Pentru acest film Angelina Jolie obtine un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Remarcata, primeste un alt rol in Gia (1998) si Girl, Interrupted (1999), filme pentru care primeste un premiu Oscar si un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol scundar. Urmeaza un rol principal in Lara Croft : Tomb Raider (2001) .

Urmeaza numeroase roluri de success precum Mr & Mrs Smith, By the Sea si The Tourist. Cel mai recent rol in care s-a afirmat este Maleficent.

Extrem de implicata in actiuni umanitare, dupa filmarile din Cambodgia, Angelina Jolie calatoreste des in campurile de refugiati din intreaga lume in incercarea de a-i ajuta. In 2001 actrita a fost numita ambasador onorific ONU si de atunci este angajata pentru a-i ajuta pe cei care au o soarta nefericita.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Gwyneth Paltrow
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More