In cat timp vom putea ajunge pe Marte

Obiectul a numeroase fantasme, planeta rosie continua sa fascineze multe persoane. Si, primul pas al Omului pe Marte pare din ce in ce mai aproape…

Insa de ce tocmai pe Marte? De unde aceasta dorinta a multora de a ajunge pe Marte? Pe langa curiozitatea oamenilor de stiinta si dorinta de a duce la bun sfarsit unele provcari de anvergura, faptul de a reusi sa ajunga pe Marte poate fi salvator pentru pamanteni. A fost observata prezenta apei si a unor fosile de bacterii. Marte este cea mai apropiata planeta de Pamant, dupa Venus. 220 de kilometri o separa de Soare si, la fel ca Pamantul, Marte se invarte in jurul acestui astru.

Pe Marte, o zi este echivalenta cu 24 de ore si 39 de minute si un an martian dureaza 686 de zile si 17 ore.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce depind culorile focurilor de artificii?

Este o planeta telurica, adica este formata din stanci si metal, spre deosebire de planetele gazoase, suprafata sa cuprinde un nivel ridicat de oxid de fier. De altfel, acestea sunt elementele care i-au conferit denumirea de Planeta rosie.

Calatoria pe Marte, un proiect ambitios

Pentru unii oameni de stiinta, daca planeta noastra ar deveni nelocuibila la un moment dat, Marte ar putea fi cea mai buna alternativa la viata pe Pamant. Insa, prima etapa necesara este aceea de a accesa aceasta planeta. Deoarece, pana in ziua de azi, nicio fiinta umana nu a reusit sa puna inca piciorul pe planeta rosie. NASA are ambitia de a realiza o astfel de misiune si oamenii de stiinta sunt optimisti cu privire la sansele de concretizare ale acestui proiect. Insa, pana atunci numeroase unt testele de efectuat inainte ca aceasta misiune sa fie lansata in mod oficial si diferitele tehnologii care le implica aceasta provocare sunt inca in curs de elaborare. Misiunea este una complexa doarece Marte si Pamant sunt ambele in miscare in jurul soarelui.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Lucruri pe care i le datoram lui Newton

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/combien-de-temps-faut-il-pour-aller-sur-mars-11185964/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More