In cat timp se incarca o masina electrica?

Masinile electrice devin din ce in ce mai populare, atat in orase, cat si in zonele rurale. In cat timp se incarca o masina electrica?

Spre deosebire de masinile cu motor cu combustie interna, fie ele pe benzina sau diesel, masinile electrice sunt propulsate de un motor electric. Prin urmare, acestea sunt alimentate de o baterie care poate fi reincarcata. Din punct de vedere tehnic, si spre deosebire de masinile care functioneaza cu combustibili fosili, masinile electrice functioneaza fara curele, pistoane sau cutii de viteze. Exista mai multe optiuni pentru reincarcarea vehiculului. Timp de multi ani, timpul necesar pentru reincarcarea unei masini electrice a reprezentat un obstacol major in calea dezvoltarii si achizitionarii acestui tip de vehicul. Astazi, insa, cresterea constanta a numarului de puncte de incarcare si usurinta cu care acestea pot fi instalate au facut posibila aceasta democratizare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Este Universul in expansiune perpetua?

Cum se calculeaza timpul de reincarcare pentru un vehicul electric?

Pentru a calcula timpul de reincarcare pentru un vehicul electric, trebuie luati in considerare mai multi factori: capacitatea bateriei vehiculului (masurata in kilowati-ora, kWh), nivelul de descarcare al bateriei in momentul in care incepe reincarcarea si puterea punctului de reincarcare (exprimata in kilowati, kW). Timpul de incarcare poate fi estimat prin impartirea cantitatii de energie necesara pentru reincarcarea completa a bateriei (exprimata in kWh) la puterea punctului de incarcare (exprimata in kW). De exemplu, daca o baterie de 40 kWh este complet descarcata si utilizezi un punct de incarcare de 7 kW, timpul de reincarcare completa ar fi de aproximativ 5 ore si 42 de minute. Cu toate acestea, acest calcul este simplificat si nu ia in considerare incetinirile care pot aparea atunci cand bateria ajunge la o incarcare ridicata sau specificatiile tehnice ale vehiculului si ale punctului de incarcare, care pot influenta viteza de incarcare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce uiti ce trebuia sa faci atunci cand intri intr-o incapere

Timpul de reincarcare a unei masini electrice

In general, timpul de reincarcare pentru o masina electrica variaza in functie de modelul vehiculului, de capacitatea si starea generala a bateriei si de puterea de reincarcare a punctului de incarcare. Impreuna, acesti factori pot insemna un timp de incarcare cuprins intre cincisprezece minute pentru cele mai puternice si mai rapide puncte de incarcare si cateva ore. Prin urmare, puterea dispozitivului de incarcare determina timpul de incarcare al unei masini electrice. Puterea de incarcare este estimata intre 2,3 si 250 kW, in functie de punctul de incarcare instalat. De exemplu, un punct de incarcare de acasa nu va avea cu siguranta aceeasi putere ca un punct public de incarcare rapida.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/combien-de-temps-faut-il-pour-recharger-une-voiture-electrique-11195388/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More