Este posibil sa nu simtim nimic?

Zi de zi, corpul si spiritul nostru se confrunta cu numeroase stimulari. Senzatii placute, dureri, emotii, pozitive sau negative, toate acestea ne ritmeaza existenta. Insa este posibil sa nu simtim nimic?

Senzatiile pe care corpul nostru le poate simti sunt numeroase. Pe plan fizic sau pe plan mental, aceste senzatii contribuie la dezvoltarea noastra personala. Daca fizicul si mentalul sunt controlate de elemente diferite, acestea pot fi victimele unor perturbari. Cu totii am experimentat cel putin o data in viata o senzatie de amorteala care ne-a facut corpul practic insensibil la tot ce se peterece in jurul sau sau ne-a facut o parte a corpului partial insensibila. Acest fenomen curios se poate intinde in ansamblul corpului si se poate transforma intr-un veritabil handicap in viata de zi cu zi.

Ne poate afecta sanatatea sau ne poate compromite relatiile sociale. Insa, cauzele variaza in functie de modul in care ne afecteaza simturile ssau emotiile.

Sa nu simti nicio durere, o anomalie potential periculoasa

Asemanatoare

De ce ne este somn cand afara ploua?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt oasele capului

Pe plan fizic, cea mai puternica din aceste senzatii este fara indoiala durerea. Este vorba despre un reflex al corpului nostru pentru a semnala ca ceva nu este in regula. Fara termnatiile nervoase nu am sti cand ne ardem, cand avem un os rupt sau cand ne doare burta sau stomacul. Insa, este posibi sa fim privati de acest reflex din cauza unor anomalii genetice. In acest caz se vorbeste despre analgezie congenitala, o insensibilitate la durere cu alte cuvinte. Faptul de a nu simti durere nu este singura caracteristica a acestei afectiuni.

Printre simptomele cunoscute se numara pierderea sensibilitatii tactile, absenta lacrimilor sau o dereglare a transpiratiei. In schimb, alte persoane pot dezvolta o sensibilitate mai mult sau mai putin importanta la durere spre deosebire de medie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este urina noastra galbena? Oamenii de stiinta au, in sfarsit, raspunsul la aceasta intrebare

Exista si absenta emotiilor, cea mai cunoscuta forma fiind psihopatia deoarece poate genera o indiferenta totala la sentimente.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sante/est-il-possible-de-ne-rien-ressentir-11168100/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More