De unde vine numele turneului de tenis Roland Garros?

Ai auzit si tu cu siguranta de acest nume, de acest turneu celebru care se organizeaza la Paris. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca este atat de renumit, originea numelui sau este inca misterioasa pentru multi dintre noi. Cine era Roland Garros?

Roland Garros: istoria

Roland Garros a petrecut o mare parte din viata pe insula sa natala, insula Reunion. Deoarece niciun colegiu nu era prezent pe insula, decide sa plece spre capitala pentru a-si continua studiile. Povestea de iubire cu aviatia debuteaza in timpul unui miting ce are loc in Champagne, Reims. Acest miting il determina sa isi cumpere primul avion.

Suntem in anul 1911 si Roland Garros incepe sa bata record dupa record cu noua sa activitate, careia i se dedica in totalitate. La doi ani distanta dupa achizitionarea primului avion, aviatia nu mai are niciun secret pentru el. Roland devine din ce in ce mai cunoscut in randul populatiei locale. In 1913 incearca sa traverseze Mediterana cu avionul. Devine primul aviator care reuseste acest lucru.

Asemanatoare

De ce este considerat Cristiano Ronaldo cel mai bun…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce trebuie să știi despre gestionarea bugetului pentru jocurile de cazino online

Roland Garros si razboiul

In cadrul Primului Razboi Mondial, Roland Garros devine precursorul unui sistem de tragere pentru avioane alaturi de Raymond Saulnier. Acest sistem le permite avioanelor sa traga prin intermediul elicelor. Avionul sau este doborat in 1915 de germani insa reuseste sa scape dandu-se drept un soldat german. Dupa multe alte fapte de vitejie, moare, in 1918, in Ardennes.

Prietenul sau, Emile Leseiur si-a dorit sa celebreze memoria prietenului sau insa, in egala masura, a unui personaj important din cadrul razboiului, care si-ar fi dat fara sa stea pe ganduri viata pentru Franta. Chiar daca Roland nu era un fan impatimit al tenisului, toate faptele sale de laudat din timpul razboiului au facut ca acesta sa isi dea numele celui mai mare turneu de tenis din lume, in cadrul caruia au jucat cei mai cunoscuti tenismeni din lume.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune echipe de fotbal din lume

Sursa: https://lesavaistu.fr/dou-vient-le-nom-du-tournoi-de-tennis-roland-garros/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More