De unde vine cuvantul golf

Unii sustin ca denumirea de golf este un acronim, prescurtarea unei fraze sexiste vis-a-vis de femei. Multa vreme s-a crezut ca termenul de golf era un acronim de la Gentleman Only Ladies Forbidden (doar pentru domni, interzis doamnelor).

De unde vine cuvantul golf?

Insa, conform surselor, veritabila istorie a acestui cuvant este urmatoarea: un castelan de origine scotiana si-a invitat prietenii sa vina sa joace in cuplu, un joc pe care el insusi l-a inventat. Acest joc consta in lansarea unei mingi pe un traseu definit in prealabil, pe un domeniu destul de extins. Constatand practicile indoielnice desfasurate dupa tufisuri, ar fi asezat o pancarta cu urmatoarea inscriptie: Gentleman on Ladies Forbidden. Legenda spune ca un jucator ar fi modificat pancarta inlocuind “on” cu “only”. O alta ipoteza scoate la iveala posibilitatea ca acest termen ar fi provenit de la o combinatie dintre limbile britanice si europene, cuvinte precum Chole si Kolf care ar insemna Club.

Asemanatoare

De ce este considerat Cristiano Ronaldo cel mai bun…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este originea Jocurilor Olimpice?

O alta sursa sustine ca aparitia acestui termen pentru popularul joc cu crosa se pare ca se datoreaza unei greseli de pronuntie a scotienilor din Evul mediu care au preluat acest joc de la olandezi. In olandeza jocul se numea „kolf” sau „kolve” si insemna „club”. Scotienii l-au tranformat insa in „gouf” sau „golve” si astfel s-a transmis pana in prezent in forma „golf”.

Stiai ca terenul de golf nu a avut intotdeauna 18 gauri? In secolul 15 spre exemplu, jucatorii de golf jucau 11 cupe care erau dispuse de la un capat la altul al terenului. Jocul se desfasura dus-intors pentru un total de 22 de cupe. In anul 1764, numeroase din aceste cupe au fost considerate mult prea scurte si s-a decis combinarea lor. Numarul cupelor s-a redus de la 11 la 9, o runda completa ajungand astfel la 18 cupe.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care au fost castigatorii Europa League de-a lungul anilor

Alte terenuri au urmat acest exemplul si traseul cu 18 gauri a ramas standard pana in ziua de azi.

 

Sursa: https://lesavaistu.fr/que-veut-dire-lacronyme-golf/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More