De la ce inaltime poate o pisica sa cada fara sa fie in pericol

O pisica cade mereu in picioare….de cate ori nu ai auzit si tu aceasta formulare? Oricarui proprietar de pisica ii este frica sa isi vada animalul favorit sarind pe un dulap, de pe un copac sau de la un geam. In cele ce urmeaza iti vom spune de la ce inaltime poate o pisica sa cada fara sa fie in pericol.

O inaltime minima

Pentru a intelege acest lucru, trebuie sa faci diferenta intre o saritura si o cazatura. Atunci cand aceste feline sar, in general, aceste sarituri sunt in general reusite. In general…insa, in cazul unei cazaturi, instinctul pisicii face in asa fel incat pisica sa aterizeze intotdeauna in mod corect. Studiile arata ca este nevoie de minim 1,50 de metri inaltime pentru ca o pisica sa se pozitioneze in mod corect si sa aterizeze pe labute in maxima siguranta de fiecare data. Astfel, animalul tau de comapnie are sanse mai mari sa se raneasca cazand de pe canapea sau de pe o masa, de la o inaltime foarte mica cu alte cuvinte.

Asemanatoare

Care sunt cele mai ciudate si mai surprinzatoare animale din…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce animalele noastre de companie imbatranesc mai repede ca noi

Dar inaltimea maxima?

Studiile ne arata ca nu exista o inaltime maxima si recordurile sunt destul de impresionante. O pisica detine recordul la cea mai inalt cazatura dupa ce a cazut numai putin de 32 de etaje si asta fara sa se raneasca foarte tare. in 2009, in New York, o pisica a cazut de la etajul 26 al unei cladiri si a scapat doar cu…un dinte rupt.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca, atata vreme cat nu ating o anumita viteza de cadere, pisicutele fac tot ce pot pentru a ateriza in patru labe. Aceasta metoda de aterizare este cea care ii salveaza viata chiar daca are unele rani in urma cazaturii. Drept urmare, conform studiilor, daca animalul tau de companie cade de la inaltime mare, exista mari sanse de supravietuire. Felinele noastre nu vor inceta sa ne surprinda, aest lucru este sigur.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce broscutele testoase traiesc atat de mult timp?

Sursa: https://lesavaistu.fr/quelle-est-la-hauteur-maximale-de-laquelle-un-chat-peut-tomber/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More