De isi inclina cainii capul cand vorbesti cu ei?

Cu siguranta animalutul tau de companie a facut deja acest lucru si ti s-a parut cel mai dragut lucru din lume. Un nou studiu britanic incearca sa explice de ce uneori cainii isi inclina capul atunci cand le adresezi cateva cuvinte.

Cu aerul lor intrebator, uneori ne lasa impresia ca nu inteleg ordinele pe care le dam. Insa, un studiu nou efectuat de cercetatori din cadrul Universitatii Eötvös Loránd din Budapesta si publicat in revista Animal Cognition, arata faptul ca animalele sunt departe de a fi confuze, chiar din contra. Acest lucru inseamna ca se concentreaza pentru a intelege mai bine ce ii spui.

De ce isi inclina cainii capul atunci cand vorbesti cu ei?

S-ar putea sa incerce sa te inteleaga mai bine. Deoarece auzul unui caine este extrem de sensibil, exista specialisti care speculeaza ca un patruped isi inclina capul pentru a-l orienta mai bine spre sunet. Astfel, cainele ar putea incerca sa auda mai bine ce zici, adica sunt extrem de atenti la unele cuvinte pe care le inteleg si au o anumita importanta pentru ei.

Asemanatoare

Cat de des trebuie sa iti speli cainele?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum beau pestii?

Ar putea fi o reactie la mediul inconjurator

O alta posibila explicatie a faptului ca patrupezii isi inclina capul ca reactie la ceva ce au auzit. Ar putea sa isi incline capul drept raspuns la unele cuvinte care au o anumite semnficatie pentru ei precum plimbare si gustare.

Border Collie, o rasa extrem de dotata

In cadrul acestui studiu, specialisiti au studiat comportamentul a 40 de caini din rase diferite pentru a incerca sa faca sa ii determine sa retina numele unor jucarii. Or, majoritatea din ei nu au fost capabili sa retina mai mult de doua jucarii. Insa, printre ei, 7 caini din rasa border collie s-au distins prin capacitatea de a excela in acest exercitiu. Acesti 7 caini au reusit sa retina numele a numai putin de 13 jucarii.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/voila-pourquoi-votre-chien-penche-la-tete-quand-vous-lui-parlez-11174631/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More