De ce unii adora ezoterismul…

In anii ’70, ceea ce poarta numele de New Age, aparitia epocii Varsatorului a provocat, printre altele, un interes crescut pentru o spiritualitate aparte…

Pitagora si ceilalti

Este destul de surprinzator sa descoperim faptul ca autorul Teoremei lui Pitagora, cosmarul unor elevi, era in egala masura un filozof care promova o invatatura, care poarta numele de ezoterism, discipolilor sai, incercand sa le insufle o spiritualitate care merge dincolo de cunostintele scolastice.

Un autor pe nume Edouard Schure publica intr-o carte un portret magnific al lui Pitagora, de citit in mod obligatoriu de toti care vor sa se mai detaseze putin de cartile obisnuite si clasice de matematica si ne prezinta un personaj cu totul si cu totul extraordinar. Inclusiv Victor Hugo era interesat de stiintele oculte.

Asemanatoare

Ce ritualuri poti face pentru a opri ghinionul?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum pregatesti o baie pentru a alunga tristetea din viata ta

Psihanaliza a luat in considerare in mod serios teoriile expuse de teozofii de la sfarsitul secolului trecut.

Doar lucruri pozitive

Ce este mai important este urmatorul lucru: inteligenta inimii conform unor filozofi ai secolului trecut. Orice stiinta sau disciplina care dezvolta aceasta calitate este demna de interes. Spre exemplu, in scrierile lui Mikhael Aivanhov gasim o serie de comori pe care le putem aplica fara probleme in viata de zi cu zi… aici regasim fara indoiala un semn ca ezoterismul nu se rezuma doar la ganduri “fumatoare”.

Din contra, este vorba despre a pune in practica o anumita Cunostinta pentru a ne simti mai bine din toate punctele de vedere. Acest lucru poate capata forme diferite insa recunoastem auteniticitatea sa din faptul ca judecata nu isi are loc aici. Ezoterismul este bazat deci doar pe lucruri pozitive, nimic negativ. Ceea ce nu inseamna insa ca este lipsit de discernamant, chiar din contra.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai puternice bai de facut de Halloween?

Transformarea plumbului existentei in aur, acesta este drept urmare sensul evolutiv al unui ezoterism bine inteles, care face din fiecare din noi veritabili alchimisti ai vietii de zi cu zi.

Sursa: https://www.signesetsens.com/esoterisme-pourquoi-on-adore-voyance-parapsy.html

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More