De ce unele persoane mor in somn?

Moartea in timpul somnului este cel mai adesea asociata incapacitatii persoanei care doarme de a detecta semnele care por prevesti unele probleme de sanatate, deoarece se afla intr-o stare de inconstienta. Dar, mai precis, de ce unele persoane mor in somn? Exista un numar de motive pentru care se poate intampla asta, dar in general, motivele se concentreaza pe cele mai importante trei organe.

Inima, un organ legat de moartea in somn

Moartea cardiaca subita este o problema destul de des intalnita. Este un eveniment responsabil de 90% din decesele neasteptate. Se produce atunci cand inima nu mai pompeaza sange in mod eficient, un lucru care duce la oprirea imediata a fluxului de sange inspre organele vitale.

Persoanele care prezinta un risc mai ridicat sunt cele care sufera de maladii coronariene, de hipertrofie cardiaca sau de ritm cardiac neregulat.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce unii suporta mai bine caldura decat altii?

Caile respiratorii

Apneea obstructiva a somnului poate contribui si ea la un deces in timpul somnului. Aceste persoane risca sa moara subit in somn Noaptea, deoarece acest sindrom poate provoca intreruperi temporare ale respiratiei. Acest lucru poate duce la o scadere a oxigenului din sange si la o crestere a ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, crescand riscul de moarte cardiaca subita.

Creierul

Epilepsia este o afectiune neurologica care este caracterizata prin crize recurente. Convulsiile sunt tulburari bruste si imprevizibile ale activitatii electrice a creierului. Unii bolnavi sufera de crize care nu pot fi complet controlate prin medicamente sau alte tratamente. In aceste cazuri, poate exista un risc de moarte subita si neasteptata. Motivele exacte din spatele acestui fenomen nu sunt pe deplin intelese, dar acesta apare adesea in timpul somnului. O criza poate provoca atunci o tulburare a respiratiei sau a ritmului cardiac, ceea ce poate duce la deces.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce plutim in Marea Moarta?

Accidentele vasculare cerebrale sunt o alta cauza. Acestea apar atunci cand fluxul sanguin catre o parte a creierului este intrerupt, fie pentru ca un cheag de sange blocheaza o artera (accident vascular cerebral ischemic), fie pentru ca un vas de sange se rupe (accident vascular cerebral hemoragic).

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More