De ce un parfum nu tine intotdeauna pe pielea noastra?

Chiar daca in ziua de azi parfumul este nelipsit din viata noastra, nu a fost intotdeauna asa. Timp de mai multa vreme, doar persoanele bogate, provenite din inalta societate isi puteau permite acest tip de cochetarie. De-a lungul timpului, aromele s-au dezvoltat pentru a deveni un obiect de piata extrem de cautat, cu drepturi depline. Insa, uneori, regretam faptul ca unele arome nu se pastreaza cat ne-am dori pe pielea noastra.

Numeroase sunt persoanele care stiu ca celebra si senzuala regina Cleopatra adora sa se parfumeze insa putini stiu ca parfumul a fost multa vreme – si inca este – folosit intr-un cadru religios. Unele arome sunt folosite pentru a simboliza legatura dintre Oameni si lumea spirituala.

Nu a fost intotdeauna un accesoriu glamour

Perioada din istorie in care parfumul avea o importanta capitala este, fara indoiala, Renasterea. In aceasta perioada, la curtea Regelui Soare se folosea parfumul in abudenta. Igiena nu era in mod clar o prioritate in acea epoca, aplicarea parfumului avea drept scop inlocuirea dusului zilnic. Incetul cu incetul, parfumul a ramas un produs luxos insa care s-a democratizat enorm.

Asemanatoare

De ce ne doare capul dupa ce bem vin rosu?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce se intampla in creierul nostru chiar inainte de a muri?

Alegerea parfumului

Exista atatea varietati de parfumuri pe piata incat alegerea celui potrivit este din ce in ce mai dificila. Un parfum trebuie sa ne reflecte personalitatea. Unele persoane se dau cu parfum zilnic, altele mai rar. Cu alte cuvinte, devine un gest la fel de elementar precum imbracatul. Insa de ce un parfum nu tine intotdeauna pe pielea noastra?

O chestiune de piele

Daca pielea este uscata si deshidratata, parfumul nu va ramane atata timp de piele. Poti aplica o crema hidratanta – cu un miros neutru- inainte de a aplica parfum pe piele. Nici calitatea parfumului nu trebuie neglijata deoarece de aceasta depinde persistenta parfumului pe piele. Drept urmare, asigura-te de faptul ca parfumul ales este original daca vrei sa persiste.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-le-parfum-ne-tient-il-pas-toujours-sur-notre-peau/

Ghice ce mai avem pentru tine?  Vin rosu sau rosé: care este mai bun pentru sanatate?
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More