De ce tremura un caine

La fel ca oamenii, si cainii pot sa tremure. De frig, de teama sau atunci cand viseaza, dar si din motive care ii pot ingrijora pe stapanii lor, precum o boala.

Tremuratul la caine se caracterizeaza prin usoare contractii musculare. Aceste contractii sunt incontrolabile insa, in majoritatea din cazuri, cainele efectueaza miscari voluntare, spre deosebire de crizele convulsive. Adesea, animalul isi schimba comportamentul inainte de criza convulsiva,ceea ce nu este cazul in prezenta unui simplu tremurat.

Mediul, o posibila cauza a tremuratului

Cainii sunt sensibili la mediul in care traiesc si nu au capacitatea de a-si gestiona emotiile, nici informatiile pe care cautam sa i le transmitem. Astfel, un caine poate tremura de frica atunci cand aude focuri de artificii sau atunci cand aude un zgomot puternic precum o sirena la masina de pompieri.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  De isi inclina cainii capul cand vorbesti cu ei?

Exista tratamente naturale menite sa ii ajute pe caini sa scape de anxietate insa stapanul il poate linisti si daca sta alaturi de el pana cand se calmeaza. Cainele poate, in egala masura, sa tremure de fericire atunci cand vede pe cineva cunoscut sau cand cineva se joaca cu ei. Si frigul este un motiv pentru care un caine poate tremura. In aceasta situatie, tremuratul are rolul de a-l face pe caine sa ajunga inapoi la temperatura corporala ideala.

Caine care tremura: semn de boala?

Mai multe cauze medicale pot provoca tremuratul la un caine. Unele sunt benigne precum raul de transport. Este, in egala masura cazul white shaker syndrome, o afectiune de care poate suferi orice caine dar, cel mai frecvent apare la cainii de talie mica precum westie sau bichon.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce pisicile prefera doar anumite persoane?

Si alte patologii pot afecta cainele precum epilepsia, o intoxicatie alimentara, hipoglicemia, insuficienta renala sau o afectiune nervoasa sau hepatica. Toate aceste afectiuni sunt insotite de un tremurat mai mult sau mai putin important, in functie de caz. Unele medicamente pot provoca in egala masura tremurat, acestea fiind efectele lor secundare.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/pourquoi-un-chien-tremble-138402/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More