De ce transpiram

Facand sport sau in fata unei situatii stresante, este practic imposibil sa scapam de transpiratie. Numeroase sunt persoanele care detesta transpiratia din cauza mirosului emanat. Insa, dincolo de aceste probleme si manifestari, transpiratia este un reflex natural si este mult mai importanta decat crezi.

Zi de zi, corpul nostru genereaza numeroase fluide precum lacrimi sau saliva. Cu toate acestea, transpiratia are o reputatie mai proasta. Adesea asociata cu ideea de mizerie, igiena deficitara, este gestionata de hipotalamus, o parte a creierului nostru responsabila de sistemul nervos. Transpiratia poate fi provocata de catre mai multi stimuli.

Survine in cazul unei calduri mai puternice, in caz de febra, in cazul unei activitati fizice intense sau dup ace am consumat unele alimente precum ardeiul iute. Toate aceste elemente au un punct comun, ne incalzesc organismul.

Sistemul de termoreglare al corpului nostru

Asemanatoare

Cand a inceput omenirea sa se gandeasca la extraterestrii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Vacile au busola magnetica?

Transpiratia actioneaza in realitate asemeni unui aer conditionat natural. Atunci cand temperatura corpului depaseste 37 de grade, hipotalamusul transmite un semnal glandelor sudoripare. Invizibile cu ochiul liber, posedam numai putin de 3 milioane repartizate pe intreg corpul. Doar organele genitale nu au glande sudoripare.

Sunt prezente intr-un numar mare sub axile, pe palmi si pe frunte. Atunci cand temperatura corpului nostru creste, glandele sudoripare secreta sudoare. Aceasta sudoare se evapora si permite corpului sa se raceasca in mod natural. Fara acest sistem, temperatura corpului nostru nu ar inceta sa creasca pana cand ne-ar pune la pamant. Pe langa faptul ca ne ajuta corpul sa isi regleze temperatura, transpiratia permite eliminarea unor toxine si hidratarea pielii.

De ce transpiratia miroase urat?

Chiar daca este utila corpului nostru, transpiratia are un defect: are un miros nu tocmai placut. Extrem de lejera la unele persoane, poate fi extrem de jenanta la altele, chiar o problema de sanatate. In plus, mirosul si productia de transpiratie variaza de la o persoana la alta.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce uiti ce trebuia sa faci atunci cand intri intr-o incapere
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More