De ce super Luna roz de sambata seara nu a fost roz

Sambata, 16 aprilie, seara, persoanele care si-au ridicat ochii si au privit spre cer au observat o super Luna roz pe cer. Insa, in ciuda denumirii sale, culoarea acestei Luni pline nu a fost una roz, chiar din contra. Atunci, Luna a fost mai stralucitoare si a parut mai mare decat in restul anului.

Multe persoane s-au declarat dezamagite. Ni s-a promis o super Luna roz pentru noaptea de sambata, 16 aprilie si am vazut o luna plina mai degraba de culoare portocalie, chiar roscata din cauza luminii speciale a Soarelui care a facut-o sa straluceasca din plin.

De ce se vorbeste atunci despre super Luna roz?

Daca culoarea unei luni pline este aceeasi de obicei, de ce s-a vorbit de aceasta data de o Luna roz? Acest nume este pur si simplu o modalitate de a diferentia luna plina de altele. In realitate este vorba despre luna plina din luna aprilie, perioada primaverii in care infloresc ciresii si admiram culoarea lor de un roz superb.
Daca te asteptai sa vezi o luna de culoare roz, cu siguranta ai fost dezamagit. In realitate, numele are legatura cu o floare salbatica din Statele Unite care, evident, are culoarea roz si care infloreste primavara. Asta marcheaza si fenomenul astral.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a murit Pierre Curie?

Ce este o super luna?

Observarea uneu super luni corespunde cu conjuctia a doua evenimente astronomice: Luna trebuie sa fie plina si sa se situeze in orbita sa, adica in punctul orbitei sale cel mai apropiat de Pamant. O coincidenta care se petrece in general de 4-6 ori pe an. In orbita, Luna se afla la o distanta de aproximativ 50 000 de kilometri departare de noi ceea ce explica de ce ni se pare cu aproximativ 14% mai mare si cu 30% mai luminoasa decat de obicei.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/pourquoi-la-super-lune-rose-de-samedi-ne-sera-pas-rose-11185623/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More