De ce suntem dependenti de meteo?

Timpul probabil, cum va fi vremea in weekend…suntem zi de zi interesati de meteo, de vremea de afara. Este normal deoarece este un element care ne influenteaza vietile, zi de zi. Ne influenteaza activitatile exterioare, dispozitia, sanatatea si chiar sentimentele care uneori se afla in stransa legatura cu vremea de afara.

In fiecare dimineata sau in fiecare seara, milioane de persoane urmaresc la stiri prognoza meteo. Si, in fiecare dimineata, prima privire se indreapta spre fereastra pentru a vedea cerul, este sau nu innorat, daca ploua sau nu. Daca cerul este senin, atunci si dispozitia noastra va fi mai buna, daca cerul este innorat, atunci si moralul nostru va avea de suferit.

Vremea nu inceteaza sa ne influenteze

Un lucru mai putin asteptat, prognoza meteo ne modifica si elanurile intime. Astfel, un cercetator in psihologia comportamentala, Nicolas Gueguen, a studiat reactia a 500 de femei carora un necunoscut le-a cerut numarul de telefon, pe strada. Acestea au fost abordate intr-o zi frumoasa, cu soare si au fost mai sensibile la avansuri decat acele femei care au fost abordate sub un cer innorat.

Asemanatoare

De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se formeaza avalansele

Lucrurile continua, se pare ca si bacsisul este mai generos atunci cand afara timpul este mai frumos. Atentie insa: efectele vremii sunt capricioase. Caldura nu reprezinta o garantie a armoniei, nici a generozitatii. Liuba Belkin, profesor de management in cadrul Universitatii Lehigh (Pennsylvania) a cerut sa se ridice incalzirea intr-un supermarket si a constatat o crestere rapida a manifestarilor unor dispozitii proaste si a disputelor.

Caldura prea ridicata are uneori consecinte mai grave: conform unui studiu efectuat in Marea Britanie, atunci cand temperatura din termometre urca peste 20 de grade Celsius, au loc cu 14% mai multe crime decat atunci cand temperatura scade sub 10 grade.

Pe scurt, meteo reprezinta cheia echilbrului nostru. Ne influenteaza emotiile, forma fizica si multe altele.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/environnement/pourquoi-sommes-nous-accros-a-la-meteo-160463/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More