De ce sunt vitaminele necesare corpului uman

Un subiect care ne intereseaza pe toti, indiferent de varsta, de stilul de viata sau de sporturile preferate. Numerosi sunt cei care isi spun ca vitaminele sunt esentiale pentru corpul uman. Indiferent daca suntem sportivi sau nu, ca vrem sa fim pregatiti pentru sezonul rece sau nu.

De ce sunt vitaminele necesare corpului uman

Vitamina este un termen care vine din latinescul vita si semnifica viata. Altfel spus, vitaminele sunt esentiale vietii deoarece constituie tot ce are corpul nostrum nevoie pentru a functiona asa cum trebuie. O vitamina este o substanta fara valoare energetica (nu ne ajuta sa slabim) insa care este indispensabila functionarii corpului nostru.

Vitaminele joaca un rol central in organismul nostru: ne permit sa luptam impotriva infectiilor, impotriva virusilor de tot felul si ne ajuta sa reparam tesuturile deteriorate spre exemplu. O multime de lucruri extrem de importante pentru noi. Vitaminele antioxidante sunt vitaminele cele mai folosite: sunt vitaminele A,C si E. Le regasim in produsele lactate, galbenusul de ou, portocale, etc.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Putem masura oboseala?

Vitaminele sunt fragile si au tendinta sa se degradeze in timpul gatirii. Una din cele mai bune modalitati de a incerca sa pastram aceste vitamine in alimente este aceea de a alege sa consumam crude alimentele sau sa le gatim rapid sau sa evitam ca apa sa stagneze in unele alimente.

In ceea ce priveste complexul de vitamine: numeroase sunt persoanele care nu au o alimentatie echilibrata, abuzeaza de junk food, de alimentele extrem de bogate in grasimi si in zahar insa extrem de sarace in vitamine. Astfel, apelarea la vitamine in acest caz este un lucru extrem de curent insa necesita o recomandare medicala in prealabil pentru a evita supradozarea sau pentru a evita ca un anumit tip de vitamine sa ne faca rau in cazul in care avem o anumita problema de sanatate si vitamina respectiva risca sa ne faca rau.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-vitamines-sont-elles-necessaires-pour-le-corps-humain/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More