De ce spun oamenii ca Africa este „leaganul umanitatii”?

Africa este adesea numita „leaganul umanitatii”, o afirmatie care ridica intrebari fascinante cu privire la originea si evolutia speciei noastre. De ce este aceasta afirmatie atat de frecventa si este cu adevarat valabila? Haideti sa exploram impreuna raspunsurile la aceste intrebari.

Se crede ca Africa este scena primelor etape ale istoriei umane. Numeroase fosile de hominizi au fost descoperite in diferite parti ale continentului, datand aparitia primelor exemplare din genul Homo cu cateva milioane de ani in urma. Cele mai vechi oase descoperite sunt cele ale lui Australopithecus Lucy.  Acestea dateaza de acum 3,18 milioane de ani. Aceste oase au fost gasite in Etiopia, ceea ce face ca aceasta sa fie prima regiune in care au aparut hominidele.

Ce inseamna „leaganul umanitatii”?

Termenul „leaganul umanitatii” se refera la regiunea care este considerata a fi locul in care a aparut si s-a dezvoltat omenirea. In aceasta zona, primii membri ai speciei noastre, Homo sapiens, au evoluat din stramosii lor preumani. Prin urmare, Africa de Est, in special, este perceputa in mod simbolic ca fiind locul unde a inceput aventura umana. Prin urmare, aceasta regiune este denumita in mod obisnuit „leaganul umanitatii”.

Asemanatoare

Marea Neagra, Marea Alba: de ce unele mari au nume de…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Australia este considerata un continent, nu o insula?

Dar cine a dovedit ca Africa este leaganul originilor umanitatii?

Dovezile care sustin ideea ca Africa este leaganul umanitatii sunt rezultatul a numeroase cercetari efectuate de oameni de stiinta din intreaga lume. Descoperirile de fosile de hominizi, analizele genetice si studiile privind diversitatea genetica umana au contribuit la confirmarea acestei teorii. Cercetatori precum Mary Leakey, Richard Leakey si Donald Johanson au jucat un rol crucial in descoperirea si interpretarea acestor dovezi. Aceasta teorie ramane cea mai larg acceptata in intreaga lume, dar descoperirile recente si viitoare ar putea pune sub semnul intrebarii aceasta ipoteza.

Ce tari sunt considerate a face parte din leaganul Africii?

Mai multe tari africane sunt considerate ca facand parte din leaganul umanitatii datorita descoperirilor arheologice si paleontologice care au fost facute acolo. Dintre aceste tari, Etiopia, Kenya, Tanzania si Africa de Sud se numara printre cele mai importante in ceea ce priveste descoperirile de fosile de hominizi si siturile arheologice. Aceste tari continua sa fie puncte fierbinti pentru cercetarea originilor omenirii, atragand oameni de stiinta din intreaga lume pentru a studia trecutul nostru comun.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este orasul cu cel mai lung nume din lume

Cu toate acestea, este posibil ca Africa de Est sa nu fie singura regiune in care s-au nascut primii oameni. Noi descoperiri zdruncina conceptul de Africa ca leagan al umanitatii. In 2022, nu mai putin de 80 de amprente fosile au fost gasite in Maroc. Se crede ca cei mai vechi reprezentanti ai speciei noastre ar fi trait acolo in urma cu aproximativ 315.000 de ani. Oasele gasite sunt cu cel putin 100.000 de ani mai vechi decat primele oase recunoscute descoperite in Etiopia. In 2018, in Arabia Saudita au fost gasite oase de Homo sapiens care dateaza de 85.000 de ani.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/pourquoi-dit-on-que-l-afrique-est-le-berceau-de-l-humanite-11193596/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More