De ce poarta noroc trifoiul cu patru foi?

Credinta populara atribuie unor obiecte capacitatea de a atrage situatii pozitive asupra oamenilor. Pentru a intra in gratiile asa-zisei Dame Fortuna, adultii si copiii deopotriva sunt in continua cautare de obiecte sau alte lucruri aducatoare de noroc cum este trifoiul cu patru foi. Adevar sau simplu mit?

Trifoiul cu patru foi: superstitie sau talisman?

Mai popular in Occident, trifoiul cu patru foi reprezinta rezultatul unei anomalii genetice care se prezinta extrem de rar si intr-un mod cat se poate de improbabil. Cele patru frunze (foi) obtinute se datoreaza unei mutatii genetice insa, in egala masura si tipului climatului si solului dar si poluarii mediului in care au crescut. Drept urmare, un concurs de circumstante improbabile proclama raritatea trifoiului cu patru foi.

Intai si intai, aceasta planta surprinzatoare apartine familiei erbaceelor. Este un soi de iarba de talie mica si clasata in familia leguminoaselor. Aceasta planta rara este in imaginarul colectiv un fel de polita de asigurare ca norocul va da peste tine.

Asemanatoare

De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

Ghice ce mai avem pentru tine?  In cat timp un oras nelocuit dispare complet

O semnificatie speciala

Trifoiul cu patru foi este, drept umare, o planta clasata drept talisman, una din cele mai celebre din lume de altfel deoarece fiecare frunza are o semnificatie aparte. Pentru unii, alaturarea celor patru frunze reprezinta o garantie a norocului, a sperantei, a credintei si a iubirii. De altfel, acest trifoi cu patru foi anunta evenimente fericite.

In orice caz, numeroase sunt persoanele care considera trifoiul cu patru foi talismanul ideal pentru amatorii de jocuri ai intamplarii. Chiar si persoanele mai retincente si cei care nu se lasa atat de usor convinsi de anumite lucruri tind sa creada in trifoiul cu patru foi. Motiv pentru care, fericitul posesor al unui trifoi cu patru foi este entuziasmat la ideea de a detine un obiect valoros care a starnit interesul unui numar mare de persoane de-a lungul vremii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce stralucesc stelele pe cer

Pe scurt, trifoiul cu patru foi este o planta rara si posbilitatile de a gasi unul sunt mai reduse insa exista.

Sursa: https://saviezvous.fr/trefle-a-quatre-feuilles-pourquoi-il-porte-chance/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More