De ce pisicile prefera doar anumite persoane?

Daca iti imparti viata cu una sau cu mai multe pisici, ai constatat probabil ca aceasta sau acestea din urma au afinitati speciale fata de anumiti membri ai familiei. Insa de ce unele persoane se ataseaza mai rapid de unele persoane?

Pisicile sunt considerate animale independente si nu simt atat de tare nevoia de a crea legaturi cu stapanii lor. Un studiu realizat in anul 2019 arata faptul ca atasamentul pisicilor domestice fata de proprietarul lor este la fel de puternic ca cel manifestat de caini si de copii fata de parintii lor. O serie de rezultate care vin sa contrazica mitul pisicii ingrate si detasate care este prezenta in casa doar pentru a manca si pentru a dormi.

Pisicile sunt animale destul de sensibile care reusesc sa construiasca legaturi profunde cu persoanele cu care impart viata. Pisicile noastre au tendinta sa aleaga un anumit membru al familiei, pe care il prefera in detrimentul altuia, membru cu care vor avea o relatie fuzionala.

Asemanatoare

Care este animalul cu cei mai multi dinti?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici cu cea mai mare speranta de viata?

Preferinta pisicii pentru o anumita persoana isi afla originea in copilaria lor. Persoana care s-a ocupat cel mai mult de ele atunci cand au fost pui este preferata lor cu alte cuvinte.

De ce pisica prefera o anumita persoana in detrimentul alteia?

Preferintele pisicilor pentru o anumita persoana sunt in egala masura determinate de istoricul personal dar si de propria lor personalitate. O pisica care a trecut printr-un traumatism spre exemplu va fi mai distanta cu o persoana care ii aminteste de agresorul sau chiar daca acea persoana face toate eforturile din lume pentru a-i castiga afectiunea. In functie de caracterul sau, o pisica va fi mai atrasa de o persoana mai calma decat de o persoana mereu agitata. Pisicile prefera persoanele mai calme, mai blande, care le acorda atentie mai des. Va prefera sa se indeparteze de o persoana prea posesiva si invadatoare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce isi spun animalele atunci cand isi vorbesc?

Daca pisica doarme cu tine, daca toarce in prezenta ta si te urmeaza peste tot atunci sa stii ca tu esti favorita sa.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More