De ce pisicile dorm asa mult ziua

Daca esti fericitul proprietar al unei pisici, cu siguranta ai remarcat faptul ca aceasta din urma doarme foarte mult pe timp de zi. Pisica, isi va petrece, cel mai probabil 2 sferturi din viata dormind. Acest lucru poate parea incredibil insa de ce dorm pisicile atat de mult?

Pisicile dorm mult deoarece sunt extrem de active noaptea

Pisicile dorm mult, aproximativ 15 ore pe zi. Unele pisici ajung chiar sa doarma 20 de ore pe zi. In schimb, dimineata, atunci cand mergi la munca, cu siguranta pisica ta te insoteste pana la usa, nu doarme. Pisicile sunt extrem de active odata cu lasarea serii si pana la rasaritul soarelui. Ziua este adesea consacrata somnului si activitatile fizice se deruleaza pe timp de noapte – oricat de paradoxal ar suna acest lucru.
Pisicile sunt animale nocturne. Astfel, au nevoie sa se odihneasca noaptea si sa isi pastreze energia pentru a nu se epuiza. De ce au insa acest ritm?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum se calculeaza varsta umana a pisicii

Stramosii pisicii tale erau, fara indoiala, vanatori redutabili. Odata cu lasarea serii, mergeau in mijlocul naturii pentru a vana. Roadele acestei vanatori au permis rasei sa se perpetueze. Astfel, linia de vanatori este azi reprezentata de seful autoproclamat al canapelei: pisica ta.

Chiar daca aceasta din urma face parte din rasa pisicilor domestice si o hranesti in mod corespunzator, nu inceteaza sa fie un “vanator”. Numerosi sunt stapanii carora, de altfel, pisicile le fac tot felul de cadouri. Unora le place sa aduca in casa ce au vanat noaptea.

Alte cauze care ar putea explica siestele lungi ale pisicii

Pisica isi poate prelungi enorm siesta din cauza temperaturii de afara. Cu cat este mai frig afara, cu atat pisicile dorm mai mult, pentru a-si pastra la maxim caldura corporala. De asemenea, pisicile dorm din cauza lipsei de activitate. In momentele de plictiseala, pisica prefera sa doarma.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai supradotate animale de pe planeta

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-chats-dorment-ils-autant/d

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More