De ce pisica mea are pete pe nas?

Vederea unor pete negre pe nasul pisicii tale sau în jurul gurii poate parea îngrijoratoare. Cu toate acestea, de cele mai multe ori este vorba de lentigo, o afectiune benigna care afecteaza foarte des pisicile.

Daca esti mandrul proprietar al unei pisici, este posibil sa fi observat deja ca nasul si, uneori, gura îi sunt acoperite de mici pete negre. Impulsul firesc este de a te îngrijora, deoarece referinta este adesea la alunitele umane care degenereaza în cancer. Cu toate acestea, nu intra în panica, este putin probabil ca petele negre de pe nasul pisicii tale sa fie semnul unei boli precum melanomul. De cele mai multe ori este vorba de lentigo, o afectiune foarte frecventa la pisici, vizibila mai ales pe boturile de culoare deschisa, cum ar fi cele ale pisicilor cu blana galbena. Noi va spunem totul despre ea.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai supradotate animale de pe planeta

Care sunt cauzele petelor negre de pe nasul, gura sau botul pisicii mele?

De-a lungul anilor, pe nasul pisicii tale pot aparea pete negre asemanatoare unor mici alunite. Aceste pete pot avea origini diferite. Daca pisica ta are blana galbena/roscata, este foarte probabil sa fie lentigo. Aceasta afectiune, care poate fi îngrijoratoare la început, este de fapt inofensiva pentru animalul tau de companie. Ea implica pur si simplu o supraproductie de melanina de catre anumite celule (melanocite). Chiar daca aceste pete negre se pot raspandi în timp, ele nu sunt absolut deloc dureroase pentru pisica ta si nici periculoase. Aceste mici semne negre pot fi rotunde sau ovale si apar pe nasul pisicii tale, dar uneori si pe pleoape sau pe gingii. Aceasta afectiune este o boala genetica care nu poate fi tratata, dar nu are niciun efect asupra bunastarii pisicii tale.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai lunga gestatie din lumea animala?

Ar putea ca petele negre ale pisicii mele sa fie cancer sau o tumoare?

Noi, oamenii, avem tendinta de a ne îngrijora si de a asocia petele negre cu boli, în special cu melanomul. Nu este nevoie sa te panichezi daca pisica ta are pete negre pe nas sau în jurul gurii. Pisicile sunt foarte rar afectate de melanom, spre deosebire de caini, la care acest cancer este foarte frecvent în gura. În timp ce lentigo are tendinta de a se raspandi în timp, petele sunt regulate. Melanomul, pe de alta parte, se caracterizeaza prin pete neregulate care se maresc. Cu toate acestea, daca ai îndoieli, mai ales daca vezi ca se formeaza mici cruste, nu ezita sa îti faci o programare la medicul veterinar pentru un examen clinic, care poate face o biopsie pentru a verifica.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este durata de gestatie a unui elefant

Pete pigmentare negre sau maro: pisica mea poate fi bolnava si sa aiba acnee?

Aparitia unor pete negre pe botul pisicii tale sau pe membranele mucoase poate indica acnee felina sau alergii cutanate. Oricat de surprinzator ar parea, micile noastre feline pot suferi de acnee. Aceste pete negre se datoreaza de fapt uscarii excesului de sebum pe suprafata nasului sau în jurul gurii. În fine, aceste mici pete pot aparea daca felina ta si-a bagat nasul prin plante, langa copaci sau insecte la care este alergica. Daca petele negre sunt în principal în jurul gurii, ele pot fi, de asemenea, un semn al unei alergii alimentare.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/pourquoi-mon-chat-a-t-il-des-taches-sur-le-nez-11193956/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More