De ce nu exista femei sumo?

Sumo este un sport de lupta de origine japoneza ceea ce inseamna “lovire reciproca”. Este un sport destul de vechi si care poseda o valore simbolica pentru japonezi.

De ce nu exista femei sumo?

In Japonia acest sport este si in ziua de azi popular in ciuda faptului ca alte sporturi precum fotbalul sau baseball-ul, alte sporturi extrem de practicate de tineri.

Acest sport este marcat de absenta femeilor insa care sunt motivele pentru care femeile nu practica sumo? Scopul luptatorilor este acela de a trimite adversarul in afara cercului de lupta sau de a-l face pe adversar sa atinga solul cu o alta parte a corpului decat picioarele. In plus, parul acestora trebuie sa fie perfect drept si strans intr-o coada. Aceasta coada este taiata in momentul in care se ia decizia retragerii din aceasta disciplina sportiva.

Asemanatoare

Care sunt femeile care au marcat lumea sportului?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai popular sport?

Sumo este un sport fizic care isi are originile intr-o practica ancestrala a artelor martiale.
Acesti luptatori sunt extrem de populari in Japonia, sunt considerati persoane extrem de importante. Insa, in numele traditiei, femeile nu au dreptul de a deveni sumo. In Japonia medievala, sangele feminin era considerat impur, murdar, de aceea femeile nu aveau voie sa asiste ca spectatoare la o lupta, nici sa se alature acestei arte martiale traditionale.

Incepand cu secolul XIX, femeilor li s-a permis sa asiste la aceste lupte insa, nici in ziua de azi nu li se permite sa faca parte din aceasta disciplina, alaturi de barbati. Asta deoarece japonezii sunt extrem de atasati de traditii, cu greu reuseste cineva sa ii faca sa renunte la o traditie.

De altfel, abia in urma cu 50 de ani s-a acceptat faptul ca strainii sa participe la spectacolele de sumo. Inainte de asta, trebuia sa fii in mod obligatoriu japonez pentru a asista la un astfel de spectacol. Cine stie, poate pe viitor vor fi acceptate si femeile…ramane de vazut.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce tipa jucatorii de tenis

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-ny-a-t-il-pas-de-femmesde-sumos/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More