De ce ninge iarna?

Atunci cand auzim cuvantul iarna, primul lucru care ne vine in minte este frig si zapada, nu-i asa? Ce este zapada si in ce conditii se formeaza? In cele ce urmeaza va explicam de ce ninge iarna.

Zapada este constituita din cristale de gheata care se formeaza intr-un nor si care cade atunci cand temperatura din aer este aproape de 0 grade Celsius. Fulgii de zapada sunt creati de catre aglomerarea acestor cristale si pot avea forme variate. Acest lucru depinde de mai multi factori, printre care temperatura si nivelul de umiditate din interiorul norului.

Astfel, atunci cand ninge iarna, putem observa fulgi in forma de stelute sau in alte forme. In plus, se disting si diferite tipuri de zapada. La munte, unde adesea temperaturile scad sub 0 grade, zapada care cade este sub forma de pudra. Atunci cand temperaturile urca peste 0 grade, contine un nivel lejer de umiditate care o face mai lipicioasa.

Asemanatoare

De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este temperatura ideala pentru viata pe Pamant?

Iarna, anotimpul in care ninge

La noi in tara, la fel ca in alte tari din emisfera de nord, zapada cade pe timp de iarna. In acest anotimp, toate conditiile sunt reunite pentru ca zapada sa se formeze. Inclinarea axei de rotatie a Pamantului este elementul care produce acest fenomen de sezon. Iarna, soarele incalzeste mai putin Pamantul. Temperaturile sunt mai scazute si nivelul de umiditate este mai ridicat. Inainte de a cadea, zapada incepe sa se formeze la altitudine si la interiorul unui nor. Pentru asta, temperatura din aer trebuie sa fie negativa.

Zapada, adorata de unii, detestata de altii

Apreciata de pasionatii de sporturi de iarna, zapada este, cu toate acestea, detestata de unele persoane care nu apreciaza frigul. In general, persoanele care stau la munte si sunt obisnuite cu zapada sunt echipate pentru aceste conditii insa, persoanele care stau in zone calduroase, cel mai adesea, detesta frigul.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care au fost cele mai mari cutremure din istorie?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/environnement/pourquoi-neige-t-il-en-hiver-11159975/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More