De ce New York este numit The Big Apple, adica Marele Mar

New York atrage in fiecare an milioane de vizitatori. Este un oras deosebit de animat, care ofera diversitate turistilor care decid sa il viziteze, elemente care a facut din el un oras care nu doarme niciodata. Si, de-a lungul anilor, a primit numeroase denumiri sau porecle. Spre exemplu Gotham sau The Big Apple. De unde vine denumirea de The Big Apple, Mare Mar adica?

New York si merele: exista vreo legatura?

Lucru surprinzator, inainte de a avea numele pe care il cunoastem azi, New York era numit in mod oficial New Orange, inainte de anul 1973. Insa, in acest caz nu are nicio legatura cu fructul. Era vorba despre un omagiu adus lui Guillaume III d’Orange Nassau, un olandez devenit regele Angliei, al Scotiei si Irlandei.
Exista mai multe explicatii penru aceasta porecla. Unii sunt de parere ca denumirea evoca Marea Depresiune, perioada in care cei mai saraci vindeau mere pe strazile din New-York.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai populate locuri din lume?

Altii evoca proprietara unei case de toleranta care isi denumea angajatele „merele mele mari”. Insa, cea mai oficiala ipoteza ne duce spre ziarul The Telegraph, mai precis in cadrul rubiricii sportive.

In anul 1920, un anume John J. Fitz Gerald avea obiceiul sa isi inceapa rubricile evocand „marul cel mare”. Insa, ce legatura era intre aceasta denumire si cursele de cai? Este mai simplu decat pare. La acea vreme, un jockey avea obiceiul sa foloseasca aceasta expresie familiara pentru a desemna cochetele sume de bani care se puteau castiga in cadrul unei curse.

Drept urmare, nu era normal pentru un jurnalist sa refoloseasca aceasta denumire in cadrul rubricii sale sportive?

In plus, incepand cu anul 1930, cantaretii de jazz din New York care calatoreau prin tara foloseau aceasta expresie pentru a evoca orasul de origine, The Big Apple, un lucru care nu a facut decat sa se raspandeasca aceasta denumire.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care tari si-au schimbat capitala de-a lungul istoriei

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-surnomme-t-on-new-york-la-grosse-pomme/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More