De ce ne doare capul dupa ce bem vin rosu?

Durerea de cap provocata vinul rosu nu este neaparat legata de calitatea acestuia. Ea s-ar putea datora unui ingredient prezent in mod natural in strugurii rosii, la care unele persoane sunt mai sensibile decat altele.

Ai avut vreodata o durere de cap imediat dupa ce ai baut vin rosu? Nu iti fa griji, nu este din cauza ca ai baut „prea mult” – nu este o chestiune de volum. Cercetatorii de la Universitatea din California cred ca au gasit raspunsul la aceasta intrebare, care exista probabil de mii de ani. Se crede ca aceasta migrena usturatoare, resimtita de unele persoane la cateva zeci de minute dupa ce au baut vin rosu, ar fi cauzata de un antioxidant numit quercetina.

De ce un antioxidant iti provoaca dureri de cap?

Asemanatoare

Caldura: care este temperatura maxima la care poate rezista…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este varsta ta reala

Acest compus, prezent initial in strugurii rosii, este considerat a fi bun pentru sanatate. De fapt, se gaseste in unele suplimente alimentare antioxidante formulate pentru a incetini imbatranirea celulelor. Insa, atunci cand aceasta substanta reactioneaza cu alcoolul creat de fabricarea vinului, se transforma in glucoronida de quercetina. Pentru unele persoane, aceasta este greu de asimilat. O proasta asimilare ar duce la o crestere a unei alte molecule deosebit de nocive. Prezenta acesteia provoaca inrosirea fetei, greata si dureri de cap: acetaldehida.

„In mod normal, organismul nostru este capabil sa metabolizeze alcoolul in doua etape: etanolul este mai intai transformat in acetaldehida, care este apoi descompusa in acetat, utilizat pentru a produce energie, dioxid de carbon si apa. Cu toate acestea, in prezenta quercetin-glucoronidei, aceasta a doua etapa nu poate avea loc, ceea ce duce la o crestere a acetaldehidei”, potrivit Newsweek.

Strugurii care contin cea mai multa quercetina sunt cei care au fost expusi la mult soare, explica BBC. Acest lucru nu inseamna ca vinul de calitate inferioara, care, in general, primeste mai putin soare, deoarece provine din struguri cu mai multe frunze, este mai putin „head-banging”. Inseamna insa ca soiurile de struguri mai scumpe, sau cele cultivate in zone cu un climat mai cald, produc un vin care are mai multe sanse sa dea bufeuri si dureri de cap celor predispusi la acestea.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum stim daca parul nostru este sanatos?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sante/pourquoi-on-a-mal-a-la-tete-apres-avoir-bu-du-vin-rouge-11191177/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More