De ce NASA vrea sa trimita imagini cu oameni goi in spatiu?

Mai multe echipe de cercetatori, printre care Jet Propulsion Laboratory de la NASA dezvolta aceasta idee pentru a “atrage” extraterestrii.

Este o tehnica destul de ciudata si neasteptata, insa, cu toate acestea, extrem de serioasa. Oamenii de stiinta vor sa trimita mesaje codate extratrestrilor, mesaj care contine – printre altele – ilustratii cu oameni goi. Aceasta propunere, intitulata, A Beacon in The Galaxy, a fost prezentata de care 11 cercetatori de la diverse institutii, printre care Jet Propulsion Laboratory. Aceasta propunere a fost publicata pe Arvix, care aduna articole stiintifice.

Obiectivul principal al proiectului BITG este acela de a incerca sa stabileasca o forma de comunicare cu toate civilizatiile extraterestre care ar putea locui in spatiu. Astfel, un mesaj codat in limbajul binar ar putea fi dezvoltat cu scopul de a fi transmis inteligentelor extraterestre in galaxia Calea Lactee. Va include in special concepte stiintifice printre care forma umana.

Ce va contine mai exact acest mesaj trimis extraterestrilor?

Asemanatoare

De unde provin numele planetelor din sistemul solar?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce s-ar intampla daca Soarele nu ar mai exista

Acest mesaj codat se va baza pe cele trimise precedent in spatiu, in special pe mesajul Arrecibo, un mesaj radio interstelar trimis in octombrie 1974, conform declaratiilor cercetatorilor. Cat despre alegerea limbajului binar, acestia explica: chiar daca conceptele matematice in termeni umani sunt potential de nerecunoscut pentru inteligenta extraterestra, limbajul binar este probabil universal.

Mai precis, acest mesaj cuprinde in egala masura: reprezentari vizuale a structurii AND, cea a unui atom de hidrogen, explicatii vizuale ale algebrei si alte operatii matematice, o ilustrare a sistemului solar, o harta a Pamantului, pe langa ilustrarea zambitoare a doua corpuri umane, un barbat si o femeie. Pe de o parte, acest mesaj se incheie printr-o invitatie pentru orice inteligenta receptoare sa raspunda.

Conform cercetatorilor, mesajul este simplu insa semnificativ, acestia din urma spera sa reuseasca sa stabileasca un dialog cu inteligenta extraterestra. Ramane de vazut cum se va concretiza acest mesaj.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este diferenta dintre solstitiu si echinoctiu?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/pourquoi-la-nasa-veut-elle-envoyer-des-images-dhumains-nus-dans-lespace-11185750/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More