De ce lumina soarelui ne face sa stranutam

O serie de oameni extrem de inteligenti si-au pus deja aceasta intrebare in urma cu mii de ani. Ca sa spunem adevarul, nimeni nu stie cu exactitate de ce se produce acest fenomen. Insa, acest lucru se datoreaza probabil faptului ca semnalele transmise de la ochi sau de la nas merg in aceeasi parte a creierului.

Centrul stranutului

Nasul ne ajuta sa respiram si sa mirosim. Insa, uneori, lucruri care nu ar trebui sa fie acolo, reusesc sa intre in nasul nostru. Lista de lucruri care nu ar trebui sa se afle in nasul nostru este extrem de lunga, nu ne vom referi la toate. Insa, cuprinde elemente precum virusi si bacterii, care sunt niste germeni minusculi care uneori ne imbolnavesc.

Atunci cand ai in nas ceva ce nu ar trebui sa se afle acolo, este preferabil sa apelezi la “centrul de stranut”. Este locul in care creierul tau declanseaza stranuturile. Se regaseste drept urmare in trunchiul cerebral care este situat la baza creierului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Putem masura oboseala?

Poate sa faca acest lucru deoarece contine instructiunile cu privire la modalitatea de a activa muschii respiratorii in ordinea corecta pentru a produce un stranut. Astfel, in timp ce unii sunt de parere ca stranutul are loc in nas, acesta se produce in mare parte in creier.

Soarele

Chiar daca nasul este extrem de important, nu este singura parte a corpului care poseda celule nervoase care comunica cu creierul. Exista si ochii. Sa ne imaginam ca te uiti la ceva luminos care ar putea fi soarele dar nu neaparat. Celulele nervoase ale ochiului trimit aceasta informatie spre creier care iti cere sa clipesti din ochi sau sa ii inchizi deoarece lumina este deranjanta.

Or, pentru un motiv inca necunoscut, un sfert din persoane (printre care si tu) lumina puternica a soarelui poate provoca in egala masura un stranut.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai bun ulei pentru sanatate

Chiar daca numarul de semnale transmise de ochi sunt numeroase, pot ajunge sa actriveze centrul de stranut precum si partile creierului care provoca clipirea ochilor. Acest lucru te face sa stranuti, chiar daca nu ai nimic in nas.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/insolite/voila-pourquoi-la-lumiere-du-soleil-donne-envie-deternuer-11173381/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More