De ce jucatorii de tenis poarta alb la Wimbledon

Este una dintre marile traditii ale tenisului: sa joci in alb la Wimbledon. In cele ce urmeaza va explicam de ce.

Wimbledon este, de asemenea, cel mai vechi turneu de Grand Slam, infiintat in 1877, initial doar pentru barbati, iar apoi, in 1884, pentru femei.

Turneul are si el lotul sau de traditii, cum ar fi „loja regala”, destinata membrilor familiei regale si invitatilor lor, dar mai ales obligatia jucatorilor de a purta alb. Iar acest dress-code este foarte strict, „nu se accepta nici un alb-deschis sau crem”, „o singura bordura colorata de-a lungul cusaturii exterioare care sa nu depaseasca un centimetru”, este tolerata. In rest, sepcile, bentitele, mansetele, sosetele etc. trebuie sa fie in intregime albe.

Chiar si lenjeria intima „care este sau poate fi vizibila in timpul jocului (inclusiv ca urmare a transpiratiei) trebuie sa fie, de asemenea, in intregime alba”, se precizeaza in regulamentul turneului.

O modalitate de a ascunde transpiratia

Asemanatoare

Care sunt avantajele sportului in sala?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost inventat frisbee

Aceasta traditie dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Jocul de tenis era atunci o practica burgheza, rezervata unei anumite elite. Petele de transpiratie erau considerate nepotrivite, iar singura modalitate de a le camufla era sa te imbraci in alb, potrivit presei britanice. Albul era, asadar, culoarea aristocratiei, iar acest cod vestimentar a devenit, de atunci, parte din regulile turneului.

Acesta este acum foarte strict, detaliat in 10 puncte, dintre care unele au fost mentionate anterior. Reguli complexe, care nu sunt intotdeauna usor de urmat. Insusi Roger Federer a fost rugat sa isi schimbe pantofii in timpul turneului din 2013, deoarece acestia aveau talpa portocalie.

Un an mai tarziu, legenda tenisului Martina Navratilova a spus ca organizatorii turneului au „mers prea departe” cand i-au spus ca fusta ei cu dungi albastre nu este la inaltime.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este taekwondo un sport ancestral

Se pare ca aceste critici din partea unora dintre cei mai mari jucatori ai tuturor timpurilor nu sunt suficiente pentru ca Wimbledon sa-si slabeasca codul vestimentar si exista sanse mari sa vedem participantii la Wimbledon imbracati in alb pentru o lunga perioada de timp de acum incolo

Sursa: https://www.rtl.fr/sport/autres-sports/wimbledon-pourquoi-les-joueurs-sont-ils-obliges-de-jouer-en-blanc-7900167209

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More