De ce femeile se ingrasa in timpul menstruatiei?

Numeroase sunt doamnele si domnisoarele care observa o lejera crestere a masei corporale in timpul menstruatiei. Acest fenomen este cu totul si cu totul normal. Dupa perioada menstruatiei, greutatea scade, in general, la nivelul initial. Insa cum se explica aceasta variatie?

De ce femeile se ingrasa in timpul menstruatiei?

Menstruatia este adesea o perioada dificila penru o femeie. Senzatie de oboseala insotita de unele efecte fizice precum dureri de cap, balonare si luare in greutate care poate varia de la cateva sute de grame la 1 kilogram. Fluctuatia hormonilor sexuali este responsabila pentru luarea in greutate in perioada menstruatiei.

Menstruatia unei femei dureaza de obicei 28 de zile. In aceasta perioada, organismul va secreta diferiti hormoni pentru a regla functia de reproducere. La scurt timp inainte de menstruatie, nivelul de estrogeni va creste considerabil. Or, acest hormon sexual produs de catre ovare este cunoscut pentru faptul ca favorizeaza retentia de apa. Estrogenii vor fi inlocuiti progresiv de progesteron.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ar trebui sa eviti sa consumi bubble tea pentru bunastarea ta mentala?

Acest hormon steroidian este implicat in pregatirea uterului pentru o viitoare potentiala sarcina. Or, progesterounul induce in egala masura o acumulare a apei in tesuturi. Actiunea consecutiva a acestor estrogeni, apoi a progesteronilor are drept consecinta o luare in greutate legata de retentia de apa.

Aceste schimbari hormonale ne obosesc organismul si, pentru a compensa aceasta stare, o alimentatie mai calorica este adesea adoptata. In plus, progesteronul este o proteina cunoscuta pentru faptul ca mareste apetitul. Aceste doua fenomene combinate conduc la sporirea aportului caloric in perioada menstruatiei. In plus, aceasta oboseala resimtita de femei in aceasta perioada le determina sa isi reduca activitatea fizica.
Un alt efect al reducerii progesteronului se traduce prin tulburari digestive. Numeroae sunt femeile care sufera de constipatie in perioada menstruatiei.

Pentru a lupta cu aceasta variatie de greutate observata in perioada menstruatiei, este posibil sa urmezi un tratament homeopatic sau fitoterapeutic. Este, in egala masura recomandata evitarea alimentelor care au tendinta sa favorizeze retentia de apa precum produsele prea dulci sau prea sarate.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Pana la ce varsta creierul nostru fabrica neuroni
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More