De ce este Valea Mortii periculoasa?

Valea Mortii face parte din cele mai cunoscute situri naturale dar si cele mai vizitate din SUA. Este un loc impresionant si infricosator deopotriva pentru multi. De ce este Valea Mortii periculoasa?

Periculozitatea Vaii Mortii nu este un mit. Cunoscuta in egala masura sub numele de Death Valley, se afla in California, in partea de vest a Statelor Unite ale Americii, in aporpiere de Las Vegas, in desertul Mojaves.

Tribul Timbihsa, cunoscut si sub numele de Pamamint Shoshone, a fost primul care a locuit in aceste locuri, in urma cu 9000 de ani.

Un grup de cautatori de aur ramasi captivi in vale timp de mai multe luni reuseste sa scape ca prin minune dupa ce a gasit putina apa, dupa ce au mancat toate animalele gasite in zona.

Asemanatoare

De ce este atat de frig in unele deserturi?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu este frig intr-un iglu?

De ce este Valea Mortii un loc riscant?

Valea Mortii este periculoasa nu din cauza legendelor care circula si tribulatiilor cautatorilor de aur care abia au reusit sa scape cu viata de aici ci din cauza climatului si temperaturilor extrem de ridicate de aici. In urma diferitelor fenomene meteorologice care determina masa de aer sa isi piarda umiditatea, norii se dovedesc a fi incapabili sa genereze picaturi de apa si, din aceasta cauza, ploua foarte rar in Valea Mortii.

Desertul Mojaves este unul din cele mai aride din lume si temperaturile oscileaza aici intre 45-50 de grade Celsius din iunie pana in septembrie. In 1913 s-a stabilit un record cu o temperatura maxima inregistrata de 56,7 grade. Noaptea, temperatura nu poate sa coboare si ramane aproximativ 40 de grade.

Valea Mortii este periculoasa insa taie respiratia

Cu conditia sa iti iei tote precautiile necesare mai ales in ceea ce priveste hidratarea, vizitarea Vaii Mortii poate face parte din acele amintiri care raman pentru totdeauna intiparite in minte. Munti, dune, canioane, peisajul este maiestuos si linistea si singuratatea care il insotesc fac lucrurile si mai grandioase. Culoarea ocru se afla in contrast magnific cu azurul specific cerului. Odata ajuns aici poti admira un apus de soare fara pereche.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este cerul albastru

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More