De ce este urina galbena?

Culoarea galbena a urinei, un adevarat mister! De ce este galbena urina? Aceasta este intrebarea! Actiunea de a urina ne permite sa eliminam o parte din deseurile organismului. Este o nevoie vitala pe care o repetam de mai multe ori la toaleta. Dar de ce aceasta culoare galbuie? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Tractul urinar permite curatarea sangelui. Sangele intra in rinichi si se depune in nefroni, unde este filtrat prin actiunea glomerulilor. Rezultatul este formarea urinei primare. Acest lichid isi continua apoi drumul si se incarca cu apa, glucoza si saruri minerale inainte de a fi colectat in canalul lui Bellini. Acesta trece prin caliciile renale si apoi prin uretere pentru a fi in final depozitat in vezica urinara. Atunci cand recipientul este plin, creierul nostru primeste semnale si ne informeaza la randul sau ca este timpul sa mergem la toaleta.

De ce este urina galbena?

Asemanatoare

De unde vin numele planetelor?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este sticla transparenta?

Inainte de a intra in rinichi, sangele transporta bilirubina. Bilirubina este produsul descompunerii hemoglobinei atunci cand se incheie ciclul de viata de 120 de zile al globulelor rosii. Printr-o alta serie de reactii biochimice, este transformata in cele din urma in urobilina, pigmentul galben care ne coloreaza urina atunci cand mergem la baie. Culoarea variaza in functie de nivelul de hidratare din organism. Atunci cand beti multa apa, urobilina este foarte diluata. Urina este limpede. Deshidratarea, pe de alta parte, creste concentratia pigmentului din acest lichid si il face galben inchis. Urina poate fi un indicator al sanatatii bune sau nu. Daca este galben deschis si nu are un miros puternic, nu este alarmanta. Daca, in schimb, este urat mirositoare si are o nuanta galben inchis, este posibil sa existe o problema de sanatate subiacenta.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce vitamine are salata verde?

Ce rol are alimentatia in culoarea urinei?

Unele alimente, cum ar fi sfecla rosie, care contine betalaina, sau preparatele care contin colorant alimentar rosu cosenila pot face ca urina sa devina roz deschis. Daca aceasta este spumoasa sau cu bule, reflecta cu siguranta o dieta bogata in proteine. Sparanghelul, pe de alta parte, va transforma urina in verde si va degaja un miros foarte distinctiv in timpul unui drum la toaleta. Urina galbena fluorescenta este posibil sa fie legata de administrarea prea multor suplimente alimentare care contin vitamina B2.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/pourquoi-lurine-est-jaune-132563/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More