De ce este taekwondo un sport ancestral

Taekwondo este un sport care dateaza de mai bine de 2.000 de ani si a supravietuit veacurilor. Este o practica straveche care a fost dezvoltata de vechii razboinici coreeni pentru a se apara si pentru a-si invinge dusmanii. Taekwondo a fost considerat o disciplina militara timp de secole si a fost adoptat de populatia coreeana pentru a deveni un sport de lupta si o arta martiala populara.

Istoria si originea Taekwondo

Taekwondo este o arta martiala coreeana care dateaza de peste 2.000 de ani. A fost dezvoltat de vechii razboinici coreeni pentru a se apara si pentru a-si invinge dusmanii. Taekwondo a fost initial o disciplina militara, dar a fost adoptat de populatia coreeana pentru a deveni un sport de lupta si o arta martiala populara. Termenul „taekwondo” este alcatuit din cuvintele coreene „tae”, care inseamna „picior”, „kwon”, care inseamna „pumn”, si „do”, care inseamna „cale”.

Principiile si filozofia taekwondo

Taekwondo este o arta martiala care se concentreaza pe precizie si viteza de miscare. De asemenea, se concentreaza pe utilizarea unei varietati de tehnici, cum ar fi lovirea cu piciorul, lovirea cu pumnul, blocarea si aruncarea. Practicarea Taekwondo-ului se bazeaza pe principiile respectului, disciplinei, curajului si perseverentei. Taekwondo se bazeaza pe ideea ca trupul si mintea sunt conectate si ca practicarea Taekwondo-ului poate contribui la dezvoltarea ambelor.

Asemanatoare

Cat dureaza un meci de baschet?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce sport sa alegi pentru a slabi rapid

Exista multe stiluri de taekwondo care se practica in intreaga lume. Cele mai cunoscute stiluri sunt Taekwondo olimpic, Taekwondo traditional si Taekwondo de competitie. Taekwondo olimpic este un stil recunoscut oficial de Comitetul Olimpic International si este folosit in competitiile internationale. Taekwondo traditional este cel mai vechi stil si se bazeaza pe principii stravechi. Taekwondo de competitie este un stil popular care este folosit in competitii si turnee.

Practica Taekwondo

Taekwondo este o arta martiala care se practica folosind miscari precise si rapide. Practicantii de Taekwondo trebuie sa invete sa stapaneasca diverse tehnici, cum ar fi loviturile cu piciorul, pumnii, blocarea si aruncarea. De asemenea, practicantii trebuie sa urmeze un cod de conduita si sa isi respecte adversarii. De asemenea, practicantii trebuie sa invete sa se concentreze si sa isi controleze respiratia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a luat nastere rugby

Taekwondo in lume

Taekwondo este o arta martiala foarte populara in intreaga lume. Este practicat in multe tari si este predat in scoli specializate si cluburi de taekwondo. Taekwondo este, de asemenea, o disciplina olimpica incepand cu anul 2000. De asemenea, este predat in multe universitati si devine din ce in ce mai popular in licee si colegii.

Taekwondo este un sport stravechi, care dateaza de peste 2.000 de ani. Se bazeaza pe principiile de respect, disciplina, curaj si perseverenta. Taekwondo este o arta martiala care se concentreaza pe precizie si viteza de miscare. Este practicat in intreaga lume si a fost recunoscut ca disciplina olimpica incepand cu anul 2000. Taekwondo poate fi practicat de persoane de toate varstele si abilitatile si poate contribui la dezvoltarea fortei, a rezistentei si a increderii in sine.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/saviez-vous-que-le-taekwondo-est-un-sport-ancestral/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More