De ce este steagul Nepalului triunghiular?

Steagul Nepalului este triunghiular si exista mai multe explicatii: politice, istorice si religioase.  In cele ce urmeaza iti vom spune de ce este steagul Nepalului triunghiular.

Steagul Nepalului este un triunghi, o forma neobisnuita. Exista doua triunghiuri, rosu carmin cu o margine albastra si doua semne albe. Forma ar putea reprezenta muntii, Himalaya, care ocupa cea mai mare parte a Republicii Federale Democratice Nepal. Nu exista o explicatie oficiala pentru forma acestui steag. Unii experti spun ca steagul Nepalului este triunghiular deoarece triunghiurile simbolizeaza principalele religii ale tarii, hinduismul si budismul. Steagurile de rugaciune sunt foarte comune in aceasta parte a lumii. Este adevarat ca acestea sunt dreptunghiulare, dar au o semnificatie religioasa. Cu toate acestea, explicatia triunghiurilor se refera, de asemenea, la unificarea tarii in 1768. Inainte de aceasta, au existat mai multe regate aflate in razboi intre ele.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Unde se afla cea mai mare padure tropicala?

Care sunt caracteristicile speciale ale steagului triunghiular al Nepalului?

Rosu carmin este culoarea emblematica a tarii. Marginea albastra ar trebui sa simbolizeze pacea. Din punct de vedere vizual, aceasta unifica cele doua triunghiuri. Simbolurile de pe acest steag reprezinta luna si soarele. Luna simbolizeaza familia regala din Nepal. Soarele reprezinta puternica familie Rana. Nepalul nu mai este o monarhie din 2008. Mult timp dupa ultimul rege al Frantei, constitutia nepaleza a stabilit un presedinte si un prim-ministru. Acest steag, care nu este dreptunghiular, evoca sfarsitul unui trecut tumultuos. Pentru multi, steagul Nepalului are o puternica semnificatie istorica, facand referire la familiile de regi, cu corpurile sale celeste, si la uniune, cu constructia sa geometrica. Acest lucru nu il impiedica sa evoce Himalaya, deoarece tara gazduieste unele dintre cele mai inalte varfuri din lume. Si virtutea religioasa, deoarece este folosit ca suport pentru rugaciuni.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu exista niciun turist pe insula Surtsey?

Este steagul nepalez singurul steag care nu are forma dreptunghiulara?

Drapelul national al Nepalului este singurul care are forma unui triunghi. Este unul dintre cele mai usor de recunoscut. Pe de alta parte, exista mai multe steaguri care sunt destul de originale, precum steagul nepalez. Steagul Bhutanului, o alta tara din Himalaya, reprezinta un dragon pe un fundal galben si portocaliu. Culoarea portocalie are o semnificatie religioasa (o traditie budista). Daca va uitati cu atentie la uimitorul steag al Bermudelor, veti vedea in stema un leu care tine un scut, el insusi reprezentand epava unei nave. In plus, este rosu, in timp ce celelalte dependente britanice au un steag predominant albastru.

Ce tari nu au steag?

Toate tarile au un steag. Steagul Nepalului este triunghiular, in timp ce celelalte sunt dreptunghiulare. Chiar si cele mai mici tari din lume au un drapel national, cum ar fi Monaco sau Tuvalu, una dintre cele mai putin vizitate tari din lume, ale carei stele de pe drapel reprezinta cele noua insule. Steagul este un simbol important, intruchipand mandria nationala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Vacante cu familia pe litoralul romanesc

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More