De ce este folosit alcoolul pentru conservare?

Fie ca vorbim despre fructe sau specii conservate in borcane, alcoolul este adesea folosit ca metoda de conservare. Dar aceasta nu este o alegere nesemnificativa, deoarece lichidul are o proprietate surprinzatoare.

Pentru a pastra alimentele mai mult timp, omenirea a dezvoltat tot felul de tehnici. De exemplu, saramura, zaharul sau uleiul pot fi folosite pentru a gati produsele din livada sau gradina de legume pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, nu este neobisnuit sa intalnim fructe conservate intr-o sticla de alcool, in special in casele bunicilor. Folosita, printre altele, la prepararea rachiurilor, aceasta conservare in alcool poate fi intriganta. Si totusi, nu este nimic surprinzator in aceasta preparare, avand in vedere numeroasele proprietati ale alcoolului.

De ce conserva alcoolul alimentele si de cand a fost folosit ca metoda de conservare?

Asemanatoare

Care este altitudinea maxima la care pot zbura pasarile?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai veche religie din lume?

Alcoolul este un asa-numit lichid antiseptic. Aceasta inseamna ca este capabil sa elimine microorganismele care provoaca descompunerea si putrezirea alimentelor. Aceasta capacitate de a preveni proliferarea bacteriilor inseamna ca alimentele isi pastreaza intreaga sa aroma. Cu toate acestea, in functie de continutul lor de zahar, alimentele pot deveni macerate in timp. Proprietatile alcoolului au fost utilizate inca din Evul Mediu. Desi prepararea apelor-de-vie in acest mod era obisnuita in acea perioada, se crede ca conservarea intr-un recipient mare a inceput in secolul al XVII-lea. In anii 1600, oamenii de stiinta au inceput sa conserve animale si organe intr-un preparat pe baza de formaldehida. Cu toate acestea, conservarea fructelor (intregi sau taiate) in alcool ramane cel mai raspandit preparat.

Ce alcool ar trebui sa folosesc pentru a conserva alimente sau pentru a face lichior de casa?

In functie de tipul de aliment care urmeaza sa fie conservat, alcoolul care trebuie utilizat poate varia. Unele  tipuri de alcool pot altera gustul din cauza concentratiei alcoolice sau a metodei de fermentare. Modul ideal de a conserva alimentele in alcool neutru este de a utiliza vodca, brandy alb sau rachiu de fructe. Dar este perfect posibil sa folosesti o sticla de vin, coniac sau rom pentru a conserva alimentele, cu adaugarea ocazionala de zahar. Desi legumele pot fi conservate in alcool, este mai frecvent sa se foloseasca ulei sau otet. Plantele aromatice, pe de alta parte, pot fi conservate in alcool pentru a obtine un lichior.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este diferenta dintre un espresso si un ristretto?

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/pourquoi-l-alcool-est-il-utilise-pour-la-conservation-11196145/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More