De ce este este urina galbena?

Culoarea galbena a urinei, un adevarat mister… de ce este urina galbena? Exista persoane care isi pun aceasta intrebare, oricat de ciudata ar parea. Actiunea de a urina ne permite sa eliminam o parte din deseuri din organism. Este o nevoie vitala ce are loc de mai multe ori pe zi.

De ce este urina galbena?

Inainte de a ajunge la rinichi, sangele transporta biliurbina. Aceasta din urma este produsa prin degradarea hemoglobinei in momentul in care ciclul vietii al globulelor rosii, care dureaza 120 de zile, ajunge la termen. In urma unei alte serii de reactii biochimice, se transforma in cele din urma in urobilina, pigmentul galben care ne coloreaza urina in momentul in care mergem la baie sa ne eliberam vezica.

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Este Pamantul cu adevarat compus din 70% apa?

Culoarea urinei variaza in functie de nivelul de hidratare al organismului. Atunci cand bem multa apa in timpul zilei urobilina va fi extrem de diluata. Urina este deschisa la culoare in acest caz. In schimb, o deshidratare creste concentratia pigmentului in acest lichid si il trasforma in galben inchis. Urina poate fi in egala masura un indicator al starii de sanatate al unei persoane. Daca urina are o culoare galben deschis, fara un miros neplacut, nu trebuie sa te alarmezi. Daca din contra, are un miros puternic si prezinta o culoare galben inchis, atunci ar putea exista o problema de sanatate. Aentie, o urina fara culoare, aproape transparenta poate constitui un semn patologic al dezvoltarii unor afectiuni precum diabetul.

Dar alimentele?

Unele alimente precum sfecla care contine betalaina sau preparatele pe baza de colorant alimentar rosu pot colora urina. Daca urina are consistenta unei spume, acest lucru poate indica o alimentatie mult prea bogata in proteine. Sparanghelul va face urina sa fie de culoare verde si va degaja un miros aparte. O urina de culoare galben fluorescent se afla in stransa legatura cu un exces de suplimente alimentare care contin vitamina B2.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este diferenta dintre solstitiu si echinoctiu?

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/pourquoi-lurine-est-jaune-132563/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More