De ce este ceapa rosie violet?

Ceapa roșie este mov, iar asta este o veste bună pentru sănătatea noastră! Ea conține pigmenți naturali numiți antociani, care ajută la transformarea acestei legume într-un super-aliment anticancerigen.

Trandafirii sunt roșii, viorelele sunt mov și ceapa roșie este… mov! Există multe soiuri de ceapă roșie, printre care se numără Red Baron, ceapa roșie Brunswick și ceapa roz Roscoff. Și toate au această colorare foarte specială.

De unde provine această colorare, care nu se găsește la alte soiuri de ceapă? De fapt, ceapa roșie își datorează culoarea violetă anumitor compuși prezenți în pulpa sa. Aceștia se numesc antociani.

Unde se găsește acest pigment roșu-violet?

Antocianii sunt, de asemenea, prezenți în anumite fructe, cum ar fi afinele, coacăzele negre și strugurii cu pulpă roșie, în flori, cum ar fi albăstrelele și hibiscus, dar și în bulbi și rădăcini (ridichi roz, sfeclă roșie).

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este faimos Triunghiul Bermudelor?

Patru polifenoli din familia antocianilor au fost cuantificați în ceapa roșie, potrivit Aprifel (agenția franceză de cercetare și informare în domeniul fructelor și legumelor.

Știința a demonstrat că un consum ridicat de ceapă este asociat cu un risc redus de apariție a mai multor tipuri de cancer. Iar ceapa roșie este cea mai bună dintre toate din acest punct de vedere. Alte cercetări publicate în 2017 au arătat că, dintre cele cinci tipuri de ceapă, ceapa roșie a fost cea mai eficientă în atacarea celulelor canceroase. Acest lucru s-a datorat unui flavonoid anticancerigen numit quercetină, prezent în cantități mari în ceapa roșie, dar și antocianinelor. Antocianinele întăresc acțiunea quercetinei.

„Antocianinele joacă un rol important în colorarea fructelor și legumelor, așa că este logic ca ceapa roșie, care are cea mai închisă culoare, să aibă cea mai mare putere în lupta împotriva cancerului”, a explicat autorul principal Abdulmonem Murayyan la publicarea studiului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai surprizatoare informatii despre Soare

Un motiv întemeiat pentru a le include în rețetele tale: crude într-o salată sau gătite într-o plăcintă.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/insolite/pourquoi-les-oignons-rouges-sont-ils-violets-11193750/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More