De ce Elizabeth a II-a nu ar fi trebuit sa fie regina Angliei?

Pe data de 2 iunie 1953 mai precis, regina Elizabeth a II-a a fost incoronata. La 94 de ani, regina este cea mai longeviva monarha britanica. Insa, The Queen nu ar fi trebuit sa urce niciodata pe tron. In anul 1953 unchiul sau era cel care trebuia sa urce pe tron…asta pana cand a intervenit destinul.

La nastere, Elizabeth sau Lilibeth cum o Alinta familia era cea de-a treia in ordinea succesiunii la tron, in spatele unchiului sau Eduard si a tatalui sau, printul Albert. Putea duce o viata normala de printesa. Gradinarit, plimbari cu cainii, echitatie…

20 ianuarie 1936: un destin dat peste cap

Abia urcat pe tron, Eduard al VIII-lea, unchiul lui Lilibeth o cere in casatorie pe Wallis Simpsons, o femeie de rand, divortata de doua ori. Un adevarat soc pentru multi. Guvernul ii cere sa renunte de urgenta la aceasta idila. Eduard abdica pe data de 11 decembrie 1936. Cel care il succede, George al VI-lea, nu este altul decat tatal lui Elizabeth. Este al doilea in ordinea succesiunii la tron.

Asemanatoare

De ce purtau mayasii pietre pretioase pe dinti?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este vulcanul care a produs cel mai mare zgomot din istorie?

20 noiembrie 1947: Filip sau nimic

Inca de la 13 ani, Elizabeth este indragostita de Filip de Mountbatten, printul Greciei. Mama sa prefera un aristocrat britanic si nici poporul nu era fan al acestui strain. Cu toate acestea, 8 ani mai tarziu se casatoresc. Charles se naste un an mai tarziu, urmat de Anne, Andrew si Edward. Atunci cand tatal sau moare, in 1952, tanara mama devine regina unui imperiu.

2 iunie 1953: o incoronare

Pe capul lui Elizabeth este asezata o coroana ornata cu 444 de pietre pretioase si care cantareste 2 kilograme. Elizabeth are doar 27 de ani si este imbracata in satin alb. Planeta intreaga asista la incoronarea sa, transmisa in direct la televizor. Cu toate acestea, destinul sau nu era acela de a domni…insa, in ciuda acestui lucru, Elizabeth a II-a a devenit una din cele mai longevive monarhe din istorie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Au fost vikingii in America inainte de Cristofor Columb?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/pourquoi-elisabeth-ii-naurait-jamais-du-etre-reine-dangleterre-101997/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More