De ce broscutele testoase traiesc atat de mult timp?

Este un lucru cunoscut de multa lume: broscutele testoase bat toate recordurile de longevitate. Insa care este secretul lor? Cum reusesc sa traiasca atat de mult timp? Aceasta intrebare ocazioneaza un teren de studio cu totul si cu totul fascinant care ar putea sa ne ajute sa intelegem mai bine bolile legate de varsta si propriul nostrum raport cu procesul de imbatranire.

Cat timp traieste o broscuta testoasa?

Se estimeaza ca durata de viata a unei broscute testoase se situeaza intre 10 ani si peste 200 de ani. In realitate, totul depinde de mediul in care traieste dar si de specie. Exista aproximativ 330 de specii de brocute testoase si toate au o speranta de viata variabila.

Oamenii de stiinta au impartit aceste specii in trei mari grupe: broscute testoase asiatice cre reprezinta majoritatea speciilor de testoase cunoscute si care pot trai pana la 40 de ani. Testoasele terestre au o durata de viata estimate la 60 de ani in mediul antural si 100 in captivitate. Testoasele de mare pot ajunge sa traiasca pana la 120 de ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai rare animale din adancul marii

Recordul de longevitate ii apartine unei specii speciale de testoase terestre: testoasele uriase, regasite in special in Seychelles si in insulele Galapagos. Dupa cum le spune si numele, este vorba despre cele mai mari testoase din lume, care pot cantari pana la 400 de kilograme sis a ajunga la un metro inaltime.

Printre testoasele devenite celebre pentru durata de viata se numara George, supranumit Singuaticul George, o testoasa din Galapagos, moarta in anul 2012 la varsta de peste 100 de ani. In Seychelles, testoasa Adwaita, moarta in 2006, ar fi reusit sa ajunga la varsta de 250 de ani. Jonatha, testoasa terestra de pe Insula Sfanta Elena este probabil cea mai batrana testoasa terestra inca in viata, cu 185 de aniin spate.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-tortues-vivent-elles-aussi-longtemps/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More