De ce barbatii au marul lui Adam?

Este de ajuns sa comparam gatul unui barbat cu cel al unei femei: un barbat va avea un mar al lui Adam proeminent, in timp ce femeia va avea un mar al lui Adam foarte putin vizibil. De ce se intampla acest lucru?

Femeile au si ele un mar al lui Adam, dar acesta nu este la fel de bine dezvoltat ca al barbatilor, motiv pentru care se crede ca nu au unul.

Din punct de vedere stiintific, marul lui Adam se numeste „proeminenta laringiana”. Aceasta proeminenta este implicata in formarea laringelui de la baza gatului, protejandu-l.

Adevarata diferenta dintre barbati si femei apare la pubertate: testosteronul stimuleaza dezvoltarea marului lui Adam. Tot testosteronul este cel care permite dezvoltarea parului si a vocii care va deveni mai grava prin marirea corzilor vocale. La fete, pe de alta parte, estrogenul este cel care va stimula in special dezvoltarea sanilor. In acest moment, cartilajul tiroidian se va prelungi. Pe masura ce se extinde, acesta va cobori si va fi mai discret, fiind situat intr-o zona mai putin vizibila a gatului.

Asemanatoare

De unde vin numele planetelor?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce stralucesc stelele?

Cu alte cuvinte, barbatii au marul lui Adam pentru ca testosteronul pe care il produc la pubertate provoaca acest lucru, in timp ce fetele produc estrogen. Acest estrogen provoaca modificari la nivelul pieptului.
Exista, de asemenea, problema perturbatorilor endocrini. Acestea au ca efect atribuirea estrogenului la barbati si a testosteronului la femei, cu consecinte grave pentru unii pacienti. De aceea, nu trebuie sa ezitam sa ne protejam pe noi insine si pe copiii nostri mici, limitand expunerea lor la acesti perturbatori.

De ce barbatii au marul lui Adam? Un subiect de speculatii

In folclorul popoarelor crestine circula ideea conform careia acest insemn masculin de la nivelul gatului ar fi aparut in urma intepenirii marului in gatul lui Adam. Mai exact, atunci cand acesta a muscat din fructul oprit oferit de Eva, Dumnezeu ar fi strigat ca i-a incalcat porunca, Adam s-a speriat si marul i s-ar fi oprit in gat…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Unde se afla cel mai silentios loc din lume?

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-hommes-ont-ils-une-pomme-dadam-et-pas-les-femmes/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More