De ce avem sprancene

Parte integranta a chipului nostru, sprancenele reprezinta o linie de par situata deasupra ochiului de a caror existenta avem adesea tendinta sa uitam. Cu toate acestea, prezenta acestora pe chipul nostru pare sa indice o reala utilitate. In cele ce urmeaza iti vom spune de ce avem sprancene.

Daca ne interesam de utilitatea sprancenelor intr-un mod superficial, ne putem gandi imediat la faptul ca daca avem sprancene, este pentru a transmite intr-un mod mai eficient anumite emotii si sa le permitem celor din jurul nostru sa ne ghiceasca starea de spirit. Sprancenele se incrunta atunci cand suntem nervosi sau suparati, se destind atunci cand suntem calmi. Pe scurt, ne permit sa fim expresivi.

Ce rol au sprancenele?

Asemanatoare

Care este cea mai buna bautura pentru sanatate: ceaiul sau…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt beneficiile apei de cocos asupra corpului?

Dupa mii de ani de evolutie, un lucru este sigur: alte motive justifica motivele pentru care avem sprancene. Si atunci cand observam chipul unei fiinte umane, indiferent cine este aceasta, un nou raspuns se deseneaza: cel al protectiei ochilor nostri. Vazul este fara indoiala cel mai important simt pentru oameni si, drept urmare, merita o protectie suplimentara. Parul de la sprancene joaca un rol de bariera impotriva impuritatilor care ar putea ajunge in ochii nostri: praf, transpiratie, stropi de ploaie.

De ce au oamenii sprancene?

Daca te intrebi de ce oamenii au sprancene, vei constata ca apar tot felul de raspunsuri specifice. Joaca un rol revelator de emotii pe chipul nostru. Insa studiile merg si mai departe si se pare ca prezenta sprancenelor ne ajuta in recunoasterea faciala a semenilor. La fel ca un nas proeminent si buzele subtiri, sprancenele faciliteaza procesul de identificare al oamenilor. Este un lucru de neegalat: sprancenele transmit unele intentii mai speciale ale fiintei umane mai ales atunci cand vine vorba de a initia un joc al seductiei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cati litri de sange exista în organism?

Ce spui? Ai fi crezut ca sprancenele sunt atat de importante?
Sursa: https://www.caminteresse.fr/insolite/pourquoi-avons-nous-des-sourcils-11185733/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More