De ce avem gene si sprancene?

Acestea joaca un rol foarte important in protejarea ochilor nostri.

In zilele noastre, genele si sprancenele joaca un rol foarte important in lumea frumusetii. Multe persoane folosesc o gama larga de produse de infrumusetare si tehnici de machiaj pentru a-si imbunatati genele si sprancenele. Insa, mult dincolo de aspectul estetic, aceste mici fire de par care ne inconjoara ochii joaca un rol foarte important pentru ochii nostri.

Bariera pentru a ne proteja ochii

Odata cu pandemia Covid-19, am fost nevoiti sa ne acoperim o mare parte a fetei, ceea ce ne permite sa privim mai atent tot ce este deasupra nasului, inclusiv ochii si ceea ce ii inconjoara. Atunci cand te uiti la ochii cuiva, nu poti evita sa nu te uiti in acelasi timp la genele si sprancenele acestuia. De-a lungul anilor, moda in ceea ce priveste forma, grosimea si chiar culoarea sprancenelor s-a schimbat foarte mult, dar genele lungi, groase si bine conturate au castigat intotdeauna. Dar, lasand la o parte aspectul estetic, de ce are nevoie omul de gene si sprancene? Sunt ele cu adevarat utile sau pot fi inlocuite cu tatuaje si alte accesorii artificiale, asa cum fac deja multi oameni?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ducem mana la gura atunci cand cascam?

In primul rand, este important de stiut ca, pe masura ce oamenii au evoluat, parul de pe corpurile si fetele noastre a scazut. Dar sprancenele si genele au ramas pe fetele noastre. Potrivit cercetatorilor si oftalmologilor, exista o explicatie biologica pentru prezenta acestor fire de par in jurul ochilor nostri. In ceea ce priveste sprancenele, acestea au doua scopuri principale: sa ne protejeze ochii de umezeala si sa comunice, relateaza Science Focus. Initial, sprancenele au fost puse acolo pentru a impiedica picaturile de ploaie sau de transpiratie sa ne obstructioneze vederea.

Dar, pe masura ce oamenii au evoluat, sprancenele au devenit un instrument de comunicare si mai important. Sprancenele ne permit sa exageram trasaturile care reflecta emotiile de pe fata noastra. Pentru unii experti – cum ar fi anumiti actori, de exemplu – manevrarea miscarilor sprancenelor este un adevarat talent. In ceea ce priveste genele, acestea actioneaza ca niste colectori de praf, protejand ochiul de resturile care pot obstructiona vederea sau pot provoca infectii sau raniri, potrivit Wonderopolis. Mai mult, genele sunt extrem de sensibile, permitand ochilor nostri sa reactioneze foarte rapid la orice risc de intruziune.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce au barbatii mameleoane

Sursa: https://dailygeekshow.com/cils-sourcils/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More