De ce avem cearcane sub ochi?

Insomnii, nopti pierdute…numeroase sunt motivele care justifica prezenta cearcanelor sub ochi. De ce apar cearcanele? Care este motivul aparitiei acestora? Cum se dezvolta acestea?

Conturul ochilor este un loc extrem de sensibil. Este una din cele mai fine zone ale corpului. Intai si intai, cearcanele se formeaza in adancitura ochiului inainte de a aparea pe contur. Cearcanele care apar in mod permanent sub ochi pot fi provocate de o circulatie venoasa diferita de cea normala. Atunci cand circulatia in vasele de sange este deficitara, cearcanele se acumuleaza in jurul ochilor. Acest lucru ofera culoarea albastra, galbena sau violet sub ochi.

Principalale cauze ale aparitiei cearcanelor sunt oboseala sau ereditatea. Stresul poate fi in egala masura cauza aparitiei cearcanelor.

Consumul de alcool si fumatul favorizeaza prezenta cearcanelor sub ochi, datorita faptului ca aceste substante cresc risul aparitiei umflaturilor sub ochi.

Asemanatoare

Omul copac exista?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cata cantitate de apa contine corpul uman?

Exista si alte cauze are explica prezenta cearcanelor, in special cauzele biliare sau hepatice, dar si perioadele de menopauza si alte modificari hormonale provoca in egala masura aparitia cearcanelor.
Ceracanele pot fi provocate si de catre alergii, ochii se inrosesc si conturul se umfla. La toate aceste probleme se adauga mancarimi puternice.

Insa, in afara de toate aceste cauze, de mentionat este faptul ca, in primul si in primul rand, cearcanele sunt cauzate de oboseala si de stres. Exista solutii impotriva cearcanelor, incepand cu mai multe ore de somn pentru a recupera somnul pierdut. Trebuie sa dormi minim 7-8 ore pe noapte si sa incerci sa nu pierzi noptile prin oras.

Culoarea cearcanelor se datoreaza acumularii de pigmenti de sange care apar sub pielea fina a ochilor. Atunci cand circulatia sanguina este dificila, sangele se acumuleaza sub ochi de unde si aparitia cearcanelor. Limfa circula cu dificultate si pigmentii sunt inghititi. Eliminarea are loc atunci cand ne odihnim in mod corespunzator.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai bun ulei pentru sanatate

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-a-t-on-des-cernes-sous-les-yeux/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More